Android Nougat update komt naar Galaxy S6

Android Nougat komt naar Galaxy S6
Eindelijk!

Het duurde even maar het lijkt er nu echt op dat de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hun update naar Android Nougat gaan krijgen.

In november schreven we al dat de update naar de S6 zou komen, maar was de precieze datum nog niet bekend.

Maar nu komt de update er daadwerkelijk aan, als we technologiewebsite Slashgear moeten geloven.

En dat moeten we eigenlijk vieren, want de Galaxy S6 is al bijna twee jaar oud en Samsung update modellen ouder dan twee jaar niet meer. Wie dus een ouder model heeft, vist net langs de boot en dat is best jammer.

Daarnaast is Samsung altijd langzaam met het uitrollen van grote Android updates waardoor je soms maar moet raden of er überhaupt een update komt.

Slashgear meldt dat de eerste toestellen in buurland Duitsland zijn geüpdate. Het duurt hopelijk niet lang meer voordat de eerste S6 in Nederland wordt geüpdate naar de nieuwste Android software.

Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de update altijd zelf downloaden en via ROM installeren. Dit is dan wel geheel op eigen risico.

3 reacties

  1. Samsung update modellen na twee jaar al niet meer? Serieus?? En je moet blij zijn als er ubehaupt een update komt? Dat vind ik eigenlijk wel schrijnend.

    Natuurlijk: waarschijnlijk is het een topproduct dat nauwelijks updates nodig heeft. Maar De meeste updates bij iPhones heb ik als prettig ontvangen. (Bij mijn HTC’s, Sony en Samsung had ik geen updates).

    Een iPhone 5 draait nog prima op de laatste IOS, (uit eigen ervaring), met alle voordelen daarvan. Dat toestel komt uit 2013?

    • @willeme: Ja, dat is echt serieus en heel jammer. Als er binnen 2 jaar geen nieuwe update komt, dan heb je pech. Android is altijd wel goed, maar een update zou ook wel eens fijn zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *