‘Android O halveert laadtijden’

Auteur: , Geen reacties
Android O laadtijden

Een razendsnel begin van je dag.

Er zijn veel aandachtspunten die het softwaresysteem van een smartphone interessant voor jou kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de juiste interface, geschikte features, toegankelijkheid en natuurlijk snelheid. Vaak wordt de snelheid van een toestel bepaald door de aanwezige hardware, maar Android O toont aan dat software ook weldegelijk een grote rol kan spelen in dit proces.

Tijdens de eerste dag van het I/O-evenement maakte Google bekend dat een van de Android O-speerpunten gericht zullen zijn op snelheid. De nieuwste versie van het mobiele softwaresysteem moet, met dezelfde hardware, maar liefst twee keer zo snel herstarten als Android Nougat.

Ook het opstarten van applicaties gaat een stuk vlugger met Android O. Als voorbeeld gebruikte het bedrijf gisteren Google Spreadsheets. Ook het openen van deze app in Android O ging twee keer zo snel als hetzelfde proces starten in Android Nougat.

Hoe dit grote verschil in laadtijden zo kan verschillen, heeft Google nog niet bekendgemaakt. De verwachting is dat Android O later dit jaar uit wordt gebracht. Ben je in het bezit van een Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player of een Pixel-toestel, dan kun je nu al aan de slag met het Android O B├Ęta Programma.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).