Android O livestream: volg de lancering op de voet [updated]

Auteur: , Geen reacties
De O van Android O lijkt definitief tot een koekje te behoren

Schakel snel in om de geboorte van de nieuwe Android versie mee te maken.

Nee, de onthulling van de echte naam voor Android O is allesbehalve toevallig vandaag gepland. Google laat namelijk het evenement beginnen vlak nadat er in de Verenigde Staten een zonsverduistering plaatsvindt. Android 8.0 zelf lijkt echter een stuk minder spectaculair te worden.

Het merendeel van de nieuwe features zijn namelijk al terug te vinden in de vele Developer Previews van het besturingssysteem. Ook daarin lijkt op het eerste oog weinig veranderd, maar de meeste verbeteringen zitten hem dan ook in de details. Zo is er aandacht voor de notificatiekanalen, waardoor je een beter overzicht moet krijgen van welke meldingen je wel en niet moet krijgen van apps.

Ook de mogelijkheid om applicaties net zoals je wekker te ‘snoozen’ is nieuw. Dankzij deze feature kun je ervoor zorgen dat je een melding na een vooraf vastgestelde tijd weer opnieuw te zien krijgt. Ook de picture-in-picture-modus moet eindelijk aanwezig zijn, waardoor je bijvoorbeeld een kunt bekijken in een klein scherm en tegelijkertijd berichtjes tikken op bijvoorbeeld WhatsApp.

Verder pakt Android O het accuverbruik van apps op de achtergrond aan, start je toestel sneller op en moet Google Play Protect je smartphone beveiligen tegen kwaadaardige apps. Wat Google allemaal nog meer voor ons in petto heeft, zie je in onderstaande livestream.

UPDATE: Android Oreo is de officiƫle naam van Android 8.0.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).