Android O naar OnePlus 3(T), wantrouwen blijft

Auteur: , 1 Reactie
OnePlus 3T

Geloofwaardig is het bedrijf zeker niet meer voor enkele fans.

Nog enkele weken wachten en dan wordt eindelijk de nieuwe OnePlus 5 gelanceerd. Hoewel het te komen toestel op basis van de eerste geruchten een ware topper moet worden, zijn de huidige toestellen van OnePlus ook het vermelden waard. CEO Pete Lau beloofde vandaag dan ook dat zowel de OnePlus 3 als de OnePlus 3T Android O zullen krijgen.

De verwachting is dat Android O dit najaar uitkomt, maar het is nog niet duidelijk hoe snel OnePlus-eigenaren deze softwareversie kunnen verwachten op hun smartphone. Of de OnePlus 5 eventueel de update eerder krijgt dan zijn voorgangers, is dan ook afwachten geblazen.

Toch wekt het bericht van Pete Lau enige argwaan op. OnePlus claimde namelijk vorig jaar dat de OnePlus 2, uitgebracht in 2015, ook een update naar Android Nougat zou krijgen. Niets blijkt echter minder waar, aangezien er in de laatste software-update van de OnePlus 2 in maart geen Android Nougat zat.

Hoewel er zelfs een ware campagne tegen OnePlus is opgezet vanwege deze gebroken belofte, weerhoudt het bedrijf er zichzelf van om te reageren op de hele OnePlus 2-case. Het is te hopen voor de geloofwaardigheid van Pete Lau en het bedrijf zelf dat eenzelfde flater niet meer gemaakt zal worden.1 reactie

Jammer dat zo’n veelbelovend bedrijf z’n eigen reputatie zo te grabbel gooit. Zo wordt je dus nooit een grote tegenspeler van bijv. een Huawei, Samsung of LG. Met alleen een lage prijs ga je het op de langere termijn niet redden.

Zelf heb ik de OnePlus X gehad, die kreeg keurig de update van Android 5.1 naar 6.0 maar helaas, al 13 maanden na de officiële release staakte de maandelijks uitgifte van de security-patches en ook had de laatste rom best nog wel wat kleine bug-fixes kunnen gebruiken. Doodzonde, want hun Oxygen OS is/was heerlijk clean en lean.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).