Android of iOS? Veel Nederlanders weten niet wat ze hebben

Android of iOS?
U, als trouwe Apparata-lezer, weet ongetwijfeld exact welke OS-versie er op uw telefoon draait. Maar voor de gemiddelde Nederlander is dat een ander verhaal.

Telecompaper deed onderzoek naar de kennis van besturingssystemen. Daaruit blijkt dat ruim tweederde van de consumenten Android draait, ongeveer een kwart bezit een iPhone (en draait dus Apple’s iOS), en op afstand volgen Windows Phone en BlackBerry. Tot zover niets nieuws, want deze verdeling was al bekend. Opmerkelijk is het echter wel dat 9% van de ondervraagden aangaf geen idee te hebben welk type besturingssysteem ze op hun smartphone draaien. Dit zijn vooral 50+-ers (45% tegen 13% bij de overige leeftijdscategorieën).

44% weet OS-versie niet

Van de respondenten wist 44% niet welke versie van het OS ze op hun smartphone hebben staan. De naam van het besturingssysteem kwam wel bovendrijven, maar het versienummer (iOS 7 of bijvoorbeeld Android 4.4) was een stap te ver. Daarnaast werd geconcludeerd dat jongeren beter op de hoogte zijn dan ouderen. Van de mannen weet 34% niet welke softwareversie ze draaien, bij vrouwen ligt dit aandeel iets hoger: daar is ruim de helft niet op de hoogte.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *