Android omarmt de notch

Android omarmt de notch
Het besturingssysteem moet er nu eenmaal rekening mee houden.

De iPhone X is zeker niet de enige smartphone met een inkeping. Op dit moment zijn er zeker 11 smartphones op de markt met een vorm van een notch. Google moet hier op reageren. De nieuwe Pixel krijgt bijvoorbeeld een notch, maar moet met Android ook een besturingssysteem leveren dat weet om te gaan met een inkeping.

Google roept dan ook tegen ontwikkelaars om rekening te houden met inkepingen. Het techbedrijf stelt men wel gerust door te zeggen dat de meeste applicaties standaard al compatibel zijn met notch-smartphones, omdat Android hier zelf een workaround op zal bedenken. In een technisch gedetailleerde blogpost geeft Google enkele tips voor ontwikkelaars die apps voor Android maken.

Zo laat Google weten waar je als ontwikkelaar rekening mee moet houden. Ook adviseert het techbedrijf om altijd een app te testen op een smartphone met een notch, zodat je zeker weet dat gebruikers geen problemen zullen ervaren. Google blikt zo zelf vast vooruit. De nieuwe Pixel 3 krijg namelijk een iPhone X-achtige notch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *