Android op Nintendo Switch: niet zo’n gek idee

Android op Nintendo Switch: niet zo'n gek idee
Het mobiele besturingssysteem had wellicht een intrede gemaakt op de Nintendo Switch.

Zover is het nooit gekomen. Kirt McMaster, CEO van Cyanogen, heeft via Twitter bekendgemaakt dat Nintendo zijn bedrijf benaderd zou hebben om een mobiel besturingssysteem te ontwikkelen voor de handheld. Cyanogen maakte tot voor kort eigen systemen op basis van Android. Onder andere smartphones van OnePlus draaien op Cyanogen.

De tweet van McMaster is inmiddels weer van het web verdwenen. Wel staat een andere tweet van de CEO nog online, waarin hij zegt dat de Switch enkele kenmerken van Android bevat. Welke kenmerken dit zijn is niet bekend. Android was dus een optie, maar uiteindelijk koos Nintendo voor een custom versie van het opensource besturingssysteem FreeBSD.

Diverse, onbekendere makers van handhelds maken gebruik van Android als besturingssysteem. Ook het bekende Nvidia gebruikt voor de Shield het besturingssysteem van Google als basis. De processor in de Shield, de Nivdia Tegra SoC, zorgt tevens voor de rekenkracht in de Nintendo Switch. De overweging om Android naar de Switch te brengen zou dus geen vreemde keuze zijn geweest.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *