Android op Nintendo Switch: zo werkt het

Android op Nintendo Switch: zo werkt het
En wil je het ook uitproberen? Klik dan zeker op lees verder.

In het verleden kregen creatievelingen het al voor elkaar om Android op de Nintendo Switch te krijgen. Helaas ging het hier niet om publieke versies. De doodgewone consument kon er dus nog weinig mee. Tot nu. Met dank aan de makers van LineageOS kan ook jij aan de slag met Android op je Nintendo Switch.

LineageOS 15.1 voor de Nintendo Switch is de eerste publieke Android ROM voor het apparaat. De Android ROM is gebaseerd op Nvidia Shield TV en lijkt op Android 8.1 Oreo. Deze custom firmware is zeker niet zonder bugs, dus hou hier rekening mee mocht je Android op je Nintendo Switch gaan installeren.

Met deze software zal het mogelijk zijn om Android-apps op je Switch te draaien. Denk aan Netflix, een geavanceerdere internetbrowser, maar ook games die nooit zijn uitgebracht op de Switch. Aan de hand van een stappenplan met 8 stappen is het mogelijk om LineageOS 15.1 op je Switch te krijgen.

De software downloaden en installeren doe je via DEZE link. Neem alle stappen zorgvuldig door. Eén verkeerde move en je Switch kan bricken. Dan is het apparaat niet langer te gebruiken.

[gv data=”FINSGgFCc_o”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *