‘Android-oprichter moet gedwongen vertrekken bij Google’

Andy Rubin vertrekt bij Google
Je zou denken dat Andy Rubin een standbeeld verdient bij het hoofdkantoor van Google, maar het techbedrijf denkt daar anders over en heeft ‘m ontslagen.

Dat is althans wat de New York Times over het vertrek van Rubin meldt. Hij was sinds 2005 werkzaam bij Google, nadat het door hem opgerichte Android werd overgenomen. Hij bleef tot begin 2013 hoofd van de mobiele afdeling van Google, maar richtte zich sinds die tijd volledig op de nieuwe robotdivisie. Daar zou hij echter minder vrijheid hebben gekregen dan hij wilde.

De Amerikaanse krant suggereert dat de recente koerswijziging van CEO Larry Page er iets mee te maken zou kunnen hebben. Page gaf Android-baas Sundar Pichai al meer verantwoordelijkheden en zou zichzelf met het al dan niet gedwongen vertrek van Rubin meer de ruimte geven om zich bezig te houden met de ontwikkeling van robots.

Het is nog niet precies duidelijk wat de plannen van Rubin zijn, maar hij zou zich onder andere willen inzetten voor startups die zich richten op de ontwikkeling van hardware.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *