Android Oreo op 0,2 procent apparaten, iOS scoort 38,5%

Auteur: , 3 Reacties
Android Oreo

Google heeft de nieuwste Android-cijfers openbaar gemaakt en die zijn op z’n zachtst gezegd nogal pijnlijk.

Android Oreo draait tot nu toe op slechts 0,2 procent van alle Android-devices. Op zich is het niet zo gek dat het aandeel zo laag is, want alleen Google’s eigen Nexus- en Pixel-toestellen kunnen geüpdate worden. Toch kunnen we niet anders dan concluderen dat er werk aan de winkel is voor Google.

Android Nougat, de versie die vorig jaar uitgebracht werd, groeide met twee procent naar 17,8 procent. Dat betekent dat 82 procent van alle Android-gebruikers werken met een besturingssysteem dat minimaal twee jaar oud is. Ouch…

Laten we het nog iets pijnlijker maken voor Google door meteen de iOS 11-cijfers mee te nemen. Apple bracht de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem twee jaar weken geleden uit en heeft 38,5 procent van zijn gebruikers kunnen verleiden tot een update.

Ironisch genoeg moet juist Android Oreo ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om updates sneller uit te rollen. Laten we dus hopen dat de grote fabrikanten niet al te lang nodig hebben om Oreo ook voor de flagships van 2017 beschikbaar te maken.3 reacties

Uiteraard iOS erbij betrekken, want Applerata. Totaal niet vergelijkbaar omdat bij Android de gebruikers zijn toegewezen op de fabrikanten van je Android device, en niet zoals bij Apple waarbij het om 1 fabrikant gaat.
vooraleer zo een apple minded artikel te schrijven, kunnen jullie even melden dat Google enkel wakker ligt van de upgrade van zijn eigen toestellen, namelijk de Pixel en Pixel XL.

moest ios ook op niet apple toestellen staan, het zou net hetzelfde verhaal zijn.
Oreo is amper uit dus dat ik geen nieuws.
Weet je wat het is, de meesten weten niet eens wat ze draaien ! Waarom ?
Het boeit ze niks want het werkt gewoon.
Of je nou een Nougat of Marshmellow pakt, het lijkt best wel op elkaar en de verschillen zijn niet groot voor een leek.

Bij IOS is er weinig keuze want de update wordt gepushed en app updates zijn vaak niet uitvoerbaar zonder de nieuwste IOS update.
Daarbij, inhoudelijk veranderd er in IOS ook niet veel voor een leek. Het ziet er al nagenoeg 10 jaar hetzelfde uit en simpele basis functies kan je nog steeds niet zoals het simpel plaatsen/verwijderen van bestanden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).