Android Oreo Open Beta beschikbaar voor OnePlus 3(T)

OnePlus 3
Lees hoe jij de nieuwste Android-software draaiend krijgt op je smartphone.

Het was een wat rumoerige week voor OnePlus. Het bedrijf houdt haar webshop in een ietwat comateuze doch verdachte toestand, en ligt onder vuur vanwege haar data-verzamelingspraktijken. Gelukkig is er ook goed nieuws. Gebruikers van de anderhalf jaar oude OnePlus 3 en één jaar oude OnePlus 3T hebben namelijk toegang tot de Android Oreo Open Beta.

De bètaversies die OnePlus uitbrengt, moeten handmatig geïnstalleerd worden. Alleen als je al gebruikmaakt van een testvariant komt deze nieuwe update automatisch jouw kant op. Heb je een OnePlus 3, zoek dan op de downloadpagina van de smartphonefabrikant naar OS Open Beta 25. OnePlus 3T gebruikers moeten daarentegen OS Open Beta 16 hebben.

Android Oreo mag dan visueel niet zo heel spectaculair zijn, er zijn genoeg interessante verbeteringen aanwezig. Denk aan overzichtelijke en het makkelijk aanpassen van voorkeuren voor notificatiekanalen, mogelijkheid om apps te ‘snoozen’, een picture-in-picture-modus en een betere aanpak van apps die op de achtergrond accu verbruiken.

Let op: het gaat hier dus om een bèta. De kans is dus groot dat niet alles vlekkeloos werkt. Wil je af van OnePlus’ Android Oreo Open Beta, dan moet je een reset uitvoeren op je smartphone, waardoor je gegevens verwijderd worden. De bèta is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *