Android P: Alle belangrijke veranderingen op een rij

Android P komt met wat welkome veranderingen
De developer preview onthult een hoop lekkers rondom Android P(i?).

De eerste beelden van de aankomende versie van Android druppelen binnen, nu de developer preview van Android P getest wordt. Naast wat welkome nieuwe features lijkt Android P (in dit hele vroege stadium) ook een hoop U.I.-veranderingen met zich mee te brengen. Zo lijken nieuwe icoontjes, lay-outs en lettertypes naar Android-smartphones te komen.

Notch-vriedenlijk
Een van de meest belangrijke features van Android P moet toch wel de ondersteuning van de ‘hippe’ inkeping zijn. Nadat de iPhone X met het kleine balkje bovenin het scherm kwam, volgden ook Leagoo, LG en waarschijnlijk zelfs OnePlus met deze design-keuze.

Niet alleen worden de inkepingen dus ondersteund in de lay-out van je notificatiebalk, maar de notch kan ook nog eens verschillende vormen aannemen. Zo moeten de meeste moderne design-keuzes dus overeenkomen met de Android-lay-out.

U.I.
De user interface (U.I.) wordt ook een beetje anders. Zo zullen er wat cosmetische veranderingen worden doorgevoerd in het settings-menu. Icoontjes zijn kleurrijker om de settings alom een beetje op te fleuren. Wellicht dat een aparte kleur voor iedere setting op ten duur ook het zoeken in het menu wat gemakkelijker maakt.

De quick settings (het pull-down-menuutje) zijn wat opgefrist. Icoontjes en de balk zelf zijn wat ronder gemaakt en wanneer een functie aan staat (bijvoorbeeld de Wi-Fi of vliegtuigmodus) is het icoontje gekleurd, terwijl functies die uit staan gewoon grijs blijven.

Verder komt Android P met allerlei kleine veranderingen die het leven van een Android-gebruiker wat prettiger moet maken. Zo vermeldde we laatst al dat Google wat zaken veranderd op het gebied van afluisteren en meekijken. Daarnaast kun je waarschijnlijk in de notificatiebalk reageren op berichtjes (en wordt Google Reply geïntegreerd) en kun je gemakkelijker full screen filmpjes kijken, doordat het scherm kantelt, of je automatisch kantelen nu aan of uit hebt staan.

[gv data=”NNeJR14kgTY”][/gv]

Foto @Blorge

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *