‘Android-smartphones krijgen amper veiligheidsupdates’

Android
Niet iedere Android-smartphone beschikt over recente veiligheidsupdates.

De Nederlandse Consumentenbond heeft een groot onderzoek uitgevoerd met Android-smartphones. Sinds medio 2014 keek de organisatie welke Android-smartphones veiligheidsupdates krijgen. Er werd niet gekeken naar de verkoopaantallen van een smartphone. Elk toestel woog even zwaar mee.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts vijf procent van de Android-toestellen beschikt over de laatste veiligheidsupdate. Dit zijn vooral de smartphones van Google (Nexus, Pixel etc). Ook General Mobile en Samsung scoren goed. Er zijn echter voldoende Android-toestellen die het laatste halfjaar helemaal geen veiligheidsupdate hebben gekregen. Volgens de Consumentenbond gaat het om smartphones van de merken Huawei, Wiko, Alcatel en LG.

Het is niet vreemd dat Google als beste uit de bus komt. Android is van Google en dus worden veiligheidsupdates als eerste naar toestellen van het merk gebracht. Ook Android 8 Oreo zal als eerste worden uitgerold op Android-smartphones van het techbedrijf.

Nog geen reacties

  1. Blijft natuurlijk discutabel of je die veiligheids updates wel of niet nodig hebt. Misschien een optie voor Google en de fabrikanten om dat stukje software in Android los te koppelen en via een server van Google te laten lopen.

    • @ffw88: denk dat er weinig discussie nodig is ….

      een apparaat waar men zijn/haar halve leven instopt … privacy gevoelige gegeven ( lekker belangrijk voor google ) … en bijvoorbeeld bankzaken en creditcardgegevens MOET de laatste security updates hebben….. en dan zeker voor meerdere jaren.

      * leest dit bericht glimlachend op zijn immer geupdate iphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *