Android streeft Windows voorbij op het internet

Android vs Windows
Wederom een flinke klap in het gezicht voor Microsoft.

Op de smartphonemarkt is er eigenlijk nooit echt sprake geweest van een gevecht tussen Windows Phone en Android, aangezien laatstgenoemde al vanaf het begin een flinke vinger in de pap van de smartphonemarkt heeft zitten. Op het gebied van internetgebruik slaat Google met Android echter een revolutionaire slag.

Volgens web-statistiekbedrijf StatCounter is Android namelijk voor het eerst populairder dan Windows. Aan de hand van website-bezoek per besturingssysteem wordt bekeken welke OS het meest gebruikt wordt. Van alle beschikbare apparaten (desktops, tablets, smartphones etc.) heeft Android Windows qua marktaandeel ingehaald.

Hoewel StatCounter de eerste plek van Android bestempelt als ‘het einde van een tijdperk’ voor Microsoft, zijn de verschillen op dit moment miniem: Android beschikt over een marktaandeel van 37,93 procent, terwijl Windows volgt met 37,91 procent. Gezien de consistente daling van het gebruik van Windows zijn de resultaten echter verre van verrassend. De vraag was dan ook eerder wanneer de koppositie overgenomen zou worden door het populaire Android van Google.

Kijken we alleen naar de PC, dan zien we dat Microsoft nog altijd heer en meester is met een marktaandeel van ongeveer 84 procent wanneer je alle Windows-versies meerekent. Op gepaste afstand volgt OS X van Apple met 12 procent, terwijl Google met Chrome OS slechts 0,84 procent marktaandeel bezit. Met de nieuwe Windows 10 Creators Update hoopt Microsoft haar aandeel verder uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *