Android-telefoons terugvinden, het kan straks met Google


Google komt met een antwoord op de handige Zoek mijn iPhone-dienst van Apple. Met een programma getiteld Android Device Manager kun je straks al je apparaten terugvinden op de kaart en – misschien nog wel belangrijker – op afstand wissen.

Dat heeft Google zojuist bekend gemaakt op haar Android-blog. Met de zoekfunctie kun je een verloren telefoon op maximaal volume een ringtone laten afspelen, mocht hij ergens in huis rondslingeren. Wanneer dat niet voldoende is kun je hem ook real-time tracken op Google Maps. Jaja, een heuse spionagemodus.

Mocht ook dat geen soelaas bieden, of is je telefoon in de handen van Hafid gevallen, dan is er de mogelijkheid om al je data ‘snel en veilig te wissen’, aldus Google.

Google zegt dat de dienst later deze maand in de lucht gaat. Het draait op Android 2.2 en hoger, en komt -uiteraard- als app in Google Play te staan.

Nog geen reacties

  1. op android heb je een meesterlijke app “prey” werkt als een trein. Ik wist trouwens niet dat google dit nog niet aanbod, apple en MS hebben dit al een tijdje standaard in hun pakket.

    • @azenomei: Hoezo? Je telefoon is als het goed is al onbruikbaar voor een crimineel (dmv wachtwoord protectie mag ik hopen). Het enige wat dan nog overblijft zijn de belangrijke bestanden waar je zowiezo toegang tot kan krijgen via een pc. Wissen op afstand maakt zorgt ervoor dat die bestanden ook ‘beschermd’ blijven. Tevens alles staat toch in de cloud dus echt verloren gaat het ook niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *