Android toestellen luisteren altijd naar ‘Ok Google’ [video]

Auteur: , 3 Reacties
Android toestellen luisteren altijd naar 'Ok Google'

Wat nou als iemand of iets 'Ok Google' zegt terwijl je gewoon met de telefoon aan het werk bent?

In de instellingen van je telefoon kan je namelijk kiezen voor de optie ‘anywhere detection‘. Dat betekent dat je telefoon altijd luistert naar de commando ‘Ok Google’. Dat kan natuurlijk rare situaties opleveren. Stel je voor dat iemand via een PA systeem ‘Ok Google’ zegt en dat bij iedereen de telefoon automatisch aangaat.

Via Reddit circuleert dan ook onderstaande video. Waarin iemand een video afspeelt waarin het commando wordt afgespeeld. De telefoon springt automatisch naar een nieuw scherm waar het wacht op een nieuw commando. Het is zelfs mogelijk om een ander spraakcommando te koppelen aan je telefoon zodat hij reageert wanneer jij wilt. Via de app Open Mic+ for Google Now kan je allerlei spraakcommando’s toevoegen.

Vooralsnog werkt het alleen met Kitkat en blijkbaar niet op alle Android toestellen. dit doet me ook denken aan de spraakcommando’s op de Xbox. Hier kan je namelijk de Xbox uitzetten met de spraakcommando ‘Xbox, turn off’. Spelers van Call Of Duty veranderen dan ook hun username in een spraakcommando voor de Xbox. Zo krijg je natuurlijk heerlijke troll video’s zodra mensen de namen hardop zeggen.3 reacties

Functie wordt niet ondersteund in het Nederlands, en daarmee is spraakgestuurd zoeken in het Nederlands ook meteen onzin.. Want dan moet je eerst het scherm aanzetten, op het icoontje voor spraakzoeken drukken en dan pas gaan praten.. Kun je net zo goed gaan typen.
En als ze altijd luisteren naar OK, Google, dan luisteren ze dus altijd mee naar alles wat je doet, net als de XBOX one waar de kinect ook altijd meekijkt en luistert naar bewegingen en commando’s. Big brother is watching you.
ik heb dit bij mijn toestel allemaal uitgeschakeld, pakt allemaal batterij en het werkt toch niet met nederlands

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).