Android update breekt vingerafdrukscanner Nexus toestellen

Nexus 5X en Nexus 6P
Nog even niet updaten dus!

Ben je in het bezit van een Nexus 5X of Nexus 6P en word je gevraagd of je wil updaten naar Android 7.1.2 Nougat? Wacht dan nog heel even, want je zult er vrijwel zeker spijt van krijgen. Meerdere gebruiker melden namelijk dat hun vingerafdrukscanner onbruikbaar is geworden door de nieuwe Android-software.

De berichten zijn geplaatst op de Google Product Forums waar gebruikers over het issue klagen. Zoals een Nexus-gebruiker hieronder vertelt, lijkt er op dit moment nog geen oplossing te zijn voor het probleem:

“After updating I got the following message in red at the bottom of the screen when trying to unlock my phone with my fingerprint “Fingerprint hardware not available.” I tried rebooting and clearing my cache with no change. I thought if I deleted my fingerprints and re-added them it might help. Instead I just get the following error when trying to add a fingerprint: “Enrollment was not completed. Fingerprint enrollment didn’t work. Try again or use a different finger.”

Het goede nieuws voor de ongelukkige Nexus-gebruikers is dat de Pixel Community Manager Orrin op de hoogte is van het probleem en probeert te achterhalen wat de oorzaak er precies van is. De verwachting is dat het via een eventuele update gefixt kan worden.

Het probleem lijkt zich niet voor te doen bij andere Nexus-smartphones, dus vooralsnog kunnen andere gebruikers met een Google-smartphone rustig de update binnenhalen. Het is nog niet bekend hoeveel consumenten last hebben van een kapotte vingerafdrukscanner.

Eén reactie

  1. Heb zelf geen probleem met de vingerafdruksensor onder 7.1.2 met mijn Nexus 5X. De batterijduur is redelijk slecht. Voorlopig maar niet updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *