Android YouTube-app krijgt een grote facelift

YouTube app 5.0 voor Android
YouTube heeft gisteravond een volledig vernieuwde app gelanceerd voor Android. Naast een nieuwe look beschikt de app ook over een hele interessante nieuwe functie. Het is nu mogelijk om video’s te verkleinen in de app zodat je binnen de app kan multitasken.

Als je een video die aan het afspelen is kleiner maakt dan verschijnt die video als een kleine ‘postzegel’ rechtsonder in beeld zodat je bijvoorbeeld kan zoeken naar andere video. Ondertussen kan je nog wel de video blijven bekijken/beluisteren die al afspeelde.

YouTube multitasking

Ook heeft de app nu de mogelijkheid om te zoeken naar playlists en is het design meer gelijk getrokken met de look van Google Now, Google Maps en Google+. Ook zou de app er beter uitzien op tablets.

Voorafgaand aan de lancering was er ook het gerucht dat het (weer) mogelijk zou zijn om muziek te blijven luisteren nadat je de app hebt weggeklikt of het scherm uitzet. Helaas is die functie nog niet aanwezig.

Google heeft besloten om de app niet direct voor iedereen beschikbaar te maken, maar de boel gefaseerd uit te rollen. Het kan dus zijn dat je de update nog niet direct ziet in de Google Play Store. Als je niet kan wachten dan kan, op eigen risico, de app HIER dowloaden.

Zelf zojuist ook even geprobeerd en het werkt zeer soepel kan ik verklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *