Android zat? Probeer Sailfish eens

Jolla Sailfish
Als je een telefoontje koopt zit je vaak vast aan het OS. Maar nu wil Jolla, het bedrijf wat gevormd is door ex-Nokiaërs, het mogelijk maken om hun OS simpel op elk Android toestel te zetten. Interessant!

Volgens Jolla CEO Tomi Pienimäki zijn ze druk bezig om hun besturingssysteem zo te kneden dat deze simpel op een bestaand Android-toestel te zetten is. Dit zou dan voor het eerst zijn dat je na aankoop nog van besturingssysteem kan switchen, en het betekent ook dat direct na introductie er een grote groep geschikte toestellen bestaat.

In Europa is het niet gebruikelijk om zoiets te doen, zegt de Fin, maar in China gebeurt het vaak. Dat is ook de markt die Jolla als eerste probeert te bereiken met Sailfish. Via websites is het OS dan te downloaden, en de klanten zijn al gewend om hun telefoon totaal om te gooien met een nieuw OS. Uiteindelijk wil Jolla het uiteraard wereldwijd mogelijk maken om Sailfish te installeren.

De enige hobbel in dit pad is de ingebouwde beveiliging die veel Android-toestellen hebben tegen het installeren van third-party besturingssystemen. Maar zodra Jolla daar op een betrouwbare manier omheen weet te werken zal dit een interessante optie worden voor veel Android-gebruikers die eens iets anders willen proberen.

[lg_folder folder=”0_Divers/Jolla/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. “Dit zou dan voor het eerst zijn dat je na aankoop nog van besturingssysteem kan switchen”

    Mijn HTC HD2 is toch echt met Windows mobile geleverd waarna ik hem heb voorzien van Android, en ik kan mij ook nog een zekere Nokia N900 herinneren.

  2. Android zat? Haal een BlackBerry 10! Dat os is terug terwijl men het nog niet door heeft helaas. Doe uw onderzoek als u geinteresseerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *