Andromium maakt van je Android-telefoon een computer

Maak een computer van je Android-smartphone met Andromium
Anno 2014 heb je waarschijnlijk al een krachtige computer in je broekzak, maar is het ook mogelijk om daarmee je échte computer te vervangen? De makers van Andromium denken van wel.

Andromium is in feite twee dingen: een dock met een HDMI-poort om hem aan te sluiten op TV’s en beeldschermen, en een nieuw operating system dat bovenop Android komt te liggen. Het hardwaregedeelte is niet bijzonder indrukwekkend of baanbrekend, maar in combinatie met het OS – dat veel designelementen van OS X en Windows 7 leent – is dit een interessant concept. Je hebt hiermee namelijk een tool in handen om ieder scherm in een computer te veranderen, terwijl Android gewoon op de achtergrond blijft draaien en inkomende oproepen en notificaties op het scherm worden getoond. Er zitten ook een drietal USB-aansluitingen in de Andromium om randapparatuur zoals toetsenborden of controllers aan te sluiten.

Het OS beschikt over een Office suit, mediaspelers, een bestandenmanager en een browser. Het brein achter dit OS, een voormalige engineer bij Google, zegt dat er ook een SDK wordt vrijgegeven, waarmee ontwikkelaars zelf programma’s voor Andromium kunnen maken.

Andromium maakt van je Android-telefoon een computer

Kopen? u raadt hem al; de Andromium bevindt zich nog in de onzekere fase van een beginnend crowdfundproject. De makers willen het concept straks voor 29 dollar(!) op de markt brengen, maar daarvoor moeten ze eerst een ton ophalen op Kickstarter.

Mocht je getriggerd zijn door dit concept: hieronder een demo van 10 minuten.
[gv data=”fkZX1G8ir10″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Grappig, ik had een jaar of 4 geleden exact dit idee. Heb er nooit wat mee gedaan omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. Heb ook totaal geen technische achtergrond. Ergens best pijnlijk om dit dan te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *