Andy Warhol kunst bleek nog op Amiga disk te staan

Andy Warhol kunst bleek nog op Amiga disk te staan
Op een aantal lang vergeten floppy-disks bleken nog een aantal werken van Andy Warhol te staan. Met behulp van een hoop techniek is het gelukt om de werken weer terug te vinden.

In 1985 werd Andy Warhol ingeschakeld door Commodore om de mogelijkheden van de Amiga 1000 te promoten. Tijdens het evenement waar de Amiga 1000 werd geïntroduceerd maakte Andy Warhol verschillende tekeningen. Waaronder één van zijn beroemde soepblikken. De digitale bestanden zijn daarna vergeten en er werd gedacht dat ze er niet meer waren. De Amiga 1000 werd wel bewaard en kwam in het Andy Warhol museum terecht.

Totdat in 2011 Cory Arcangel, een kunstenaar en Warhol fanaat naar het Andy Warhol museum kwam en vroeg of hij de Amiga 1000 eens nader mocht bekijken. Hier bleken ook nog een aantal floppydisks bij te zitten. Met behulp van de Carnegie Mellon University Computer Club en mensen van het Warhol museum werden de bestanden bijna letterlijk uit de floppy’s gepeuterd.

Van de reddingspoging is een film gemaakt die in mei zal worden vertoond in het Carnegie Museum of Art in Pittsburg, Amerika. De film zal ook vanaf 12 mei beschikbaar zijn via de site van het museum.

[lg_folder folder=”0_Divers/Andy_Warhol_Amiga/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *