Angry Birds: 1,7 miljard downloads & 263 miljoen gamers

Angry Birds: 1,7 miljard downloads & 263 miljoen gamers
Het is nog maar een paar jaar geleden dat we massaal extreem agressieve vogeltjes per katapult op een varkensfamilie begonnen af te vuren. Maar er op uitgekeken zijn we nog niet, want Rovio maakt monsterwinsten.

Winst vliegt omhoog

Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Finse bedrijf. In 2012 maakten ze een winst van maar liefst 55 miljoen euro bij een omzet van 152,2 miljoen euro. Het meeste geld werd verdient met advertenties. Ook fysieke producten, zoals Angry Birds-knuffels, hebben een flinke verkoopboost gerealiseerd Want mind you: in 2011 lag de winst -na belasting- nog op €35,4 miljoen euro.

Nieuwe spellen

Dankzij de lancering van vier nieuwe spellen, die allen de top 10 van games behaalden, steeg het aantal maandelijkse gebruikers naar 263 miljoen. De nieuwe toevoegingen waren onder meer Angry Birds Space, Amazing Alex, Bad Piggies en Angry Birds Star Wars. Ook bevredigde het merk fanatieke Facebook-gebruikers met Angry Birds Friends, dat binnenkort in al zijn sociaalheid ook naar Apple’s iOS komt, maar wanneer is nog onbekend.

Wat ons dit jaar te wachten staat? Naast nieuwe spellen die ze onze kant op willen katapulteren, zullen ze stevig inzetten op de nieuwe tekenfilm Angry Birds Toons.

[gv data=”w5px1IbyAjw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *