Angry Birds animatiefilm in juli 2016 in de bioscoop

Angry Birds The Movie
Een spel waarbij je met een katapult boze vogeltjes op groene varkentjes schiet. Het enorme succes van Angry Birds kon toch niemand voorspellen? Hoogste tijd dus voor het witte doek.

Alle varianten van de game bij elkaar zijn al meer dan 1,7 milard! keer gedownload. Samen met pluchen beesten en diverse merchandise zijn de opgefokte vogeltjes goed voor tientallen miljoenen winst. Een animatiefilm is dus een vrij voor de hand liggende volgende stap.

Er waren een aantal filmmaatschappijen in de race om de distributierechten te verkrijgen, maar uiteindelijk trok Sony aan het langste eind. De 3D animatiefilm wordt geproduceerd en gefinancierd door Rovio, de makers van Angry Birds. Volgens Rovio zou naast de film, het resultaat weleens kunnen zijn dat er een animatiestudie ontstaat die zich mag meten met giganten als Wald Disney. Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet. Sony is vereerd en verheugd zich erg op de samenwerking en hoopt dat dit het begin is van een langdurig partnerschap. (via: ndtv)

[gv data=”jzIBZQkj6SY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *