Anonieme gast regelt Apex Legends battle royale in het echt!

Ik doe mee
Zou jij mee doen met een echte battle royale?

Shady marktplaats voor luxeproducten HushHush zou zijn benaderd door een klant, die heel graag iets geks wil doen: zijn ervaringen in Apex Legends of Fortnite omzetten tot een echte strijd op een echt eiland met echte mensen en echte wapens! Okay, dat laatste niet, maar hij wil het wel zo echt mogelijk maken.

De laatste tijd is de gamewereld in de ban van battle royale-games, een gamemodus (gebaseerd op de gelijknamige Japanse film uit 2000) waarbij een grote groep overlevers op een eiland wordt gedropt. Vervolgens moeten alle ‘deelnemers’ het eiland afspeuren op zoek naar wapens, munitie en uitrusting. De laatste die overleeft, heeft gewonnen. Games als Apex Legends en Fortnite verdienen tientallen miljoenen met het concept vanwege de gigantische hoeveelheid spelers. Zouden ze het ook in het echt aandurven?

HushHush vraagt aan zijn klanten via deze blogpost of iemand een ervaren spelmaker is die de arena zou willen ontwerpen. Diegene moet ook ervaring hebben op het gebied van het organiseren van grote evenement en set design. Dat is niet zomaar iedereen, maar mocht een van onze lezers zich geroepen voelen, via het gelinkte bericht kun je je aanmelden.

De organisator mag een flinke cheque verwachten voor deze unieke opdracht. Voor £1.500 per dag kan hij namelijk (op basis van de 6 weken die voor het opzetten van het project gepland zijn) zo’n £45.000 pond ontvangen, wat omgerekend €51.837 is. Flinke boterham voor een kleine anderhalve maand werken.

Het evenement moet drie dagen gaan duren, ieder 12 uur aan knokken en overleven. Dat zal gebeuren met airsoftwapens en drukgevoelige pakken om te registreren of iemand geraakt is. Hoe dat precies zou werken is niet duidelijk; hoe kan het pak het verschil voelen tussen een airsoft-kogel en een takje waar je tegenaan loopt. ‘S nachts moeten de overgebleven deelnemers kamperen en krijgen ze tenten en eten mee.

De winnaar kan uiteindelijk een prijzenpot van £100.000 of €115.682 verwachten. Als het evenement een succes is, wil de anonieme ‘bedenker’ er een jaarlijks evenement van maken. Of de deelnemers moeten betalen om mee te doen en of het hele concept überhaupt van de grond af komt, is nog maar de vraag.

HushHush presenteert zichzelf als succesvolle shop maar lezers van een bericht op Tweakers over dit onderwerp concluderen al zeer snel dat de webshop een beetje sketchy is. Het zou dus zomaar een publiciteitsstunt kunnen zijn. Maar ook al is de kans klein dat dit evenement echt gaat plaatsvinden, we moeten hier toch even aandacht aan schenken. Ik bedoel, hoe vet zou dit zijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *