Anonymous bestrijdt IS met… Rick Astley?

Rick Roll
Rick Rollin’ for peace?

Never gonna give you up is natuurlijk het internationale troll-anthem. Dus wie een andere partij op ongekende schaal dwars wil zitten heeft met Rick Astley een voor de hand liggende keus – ookal is het fenomeen binnen het salafisme misschien wat minder bekend. Op Twitter wordt IS er nu massaal mee bestookt. Anonymous is erin geslaagd alle hashtags te verzamelen die IS gebruikt en probeert nu de communicatie te verstoren door enorme aantallen spamtweets met Rickrolls te verzenden.

Eerder deze week wist Anonymous een slordige 5500 Twitteraccounts van de organisatie en haar supporters offline te krijgen. En dan was er nog de handleiding voor haar eigen sympathisanten, die beschreef hoe je IS op onder meer social media flink dwars kon zitten.

Overigens is niet iedereen onverdeeld enthousiast over de acties van Anonymous. Zo wordt er door tegenstanders op gewezen dat door het verwijderen van de Twitteraccounts waardevolle informatie voor de veiligheidsdiensten verloren gaat.

Waar Rick Astley zelf staat in deze discussie is niet bekend. Wel weten we dat hij volgend jaar op een mini-tour door de UK gaat. In het licht van deze gebeurtenissen ontkomen we er niet aan om Ricks’ megahit nog één keer te posten:

[gv data=”dQw4w9WgXcQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *