Anti-prostitutiegroep voert stiekem actie via Tinder

Tinder-Protest
Tegenwoordig is Tinder meer dan een leuke app om mensen te leren kennen. Organisaties hebben de applicatie nu ook gevonden om campagne te voeren.

Als je in Ierland op Tinder zit, is de kans aanwezig dat je ineens tegen een demonstratiefoto aankijkt van EightyTwenty, die zich hard maakt om prostitutie te bestrijden. Middels controversiële foto’s willen ze aandacht trekken voor hun doel.

Verborgen boodschap
Op het eerste gezicht is er niets aan de hand, maar hoe vaker je naar rechts swiped (als je dus geïnteresseerd bent), hoe meer je erachter komt dat er iets niet helemaal in de haak is. Zo zie je bijvoorbeeld op de vierde foto dat de hand van het mooie meisje achter haar rug wordt vastgehouden door een man, waarna je op het volgende plaatje een tekst te zien krijgt die uitlegt dat gedwongen prostitutie nog steeds aan de gang is in Ierland.

Tinder-Campagne

Een creatieve manier om aandacht te vragen dus, maar niet helemaal volgens de regels. Het aanmaken van nep-accounts druist immers tegen de voorwaarden van Tinder in. Bovendien zullen sommige gebruikers zichzelf eerder voor de gek gehouden voelen, dan dat ze zich in gaan zetten voor het goede doel. Tinder heeft nog niet gereageerd op de actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *