ANWB waarschuwt: moderne auto’s slaan zelfs je foto’s op

ANWB waarschuwt voor connected cars
Als je een nieuwe auto rijdt, dan is de kans groot dat-ie constant informatie deelt met de fabrikant. Handig als je pech hebt, maar minder fijn als je het beste voor hebt met je privacy.

De ANWB waarschuwt er op basis van FIA-onderzoek namelijk voor dat er veel privacygevoelige informatie wordt doorgestuurd naar de fabrikant, vaak zonder dat je daar zelf iets van weet. Denk aan je recente routes en bestemmingen, maar ook of je je gordel wel draagt als je achter het stuur kruipt.

Volgens de ANWB gaan veel fabrikanten nog een stuk verder door ook telefoonnummers, mailadressen en foto’s via je telefoon op de harde schijf van je auto te zetten. Het is niet duidelijk of ook deze gegevens worden doorgestuurd, maar de ANWB waarschuwt wel dat deze schijf mogelijk op afstand te hacken is.

Driekwart van de ondervraagde Nederlanders zei geen idee te hebben van het constante ‘lijntje’ dat open staat met de fabrikant van zijn auto. De ANWB hoopt samen met andere organisaties in Europa dan ook wetten te kunnen afdwingen om de privacy van automobilisten beter te kunnen beschermen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *