Apex Legends community spreekt: We willen enkels bijten!

Niet meer hulpeloos
Hoef je straks niet meer hulpeloos toe te kijken hoe je team vernederd wordt?

Je kent het wel: je bent zojuist gesprongen, hebt een redelijke start, beweegt rustig naar je verloren teammaat (die lul is er altijd als je met randoms speelt) en wordt plots kapotgemaakt door een drietal samenwerkende spelers. Daar zit je dan, op handen en voeten, volledig nutteloos en compleet afhankelijk van de rest van je team. De community heeft een goede oplossing voor deze tergende staat van zijn.

Een Reddit-post met de titel ‘Let us bite peoples ankle for like, 5 damage while we’re down if they get too close’ is momenteel aan het exploderen. De Apex-community is het er unaniem over eens dat spelers iets moeten kunnen doen als ze ‘downed’ zijn. Tegenstanders in de enkels bijten is daarbij een populaire oplossing.

En de community is serieus; de post heeft bijna 45.000 upvotes, bijna 1000 spelers hebben al gereageerd – veelal op een bevestigende manier – terwijl de post al 7 keer een zilveren award heeft gekregen, 8 keer een gouden award en eenmaal een platinum award. Dat laatste betekent dat gebruikers Reddit Coins (gekocht met echt geld) hebben betaald om het belang van de post te benadrukken. Ter vergelijking: een gouden award kost zo’n €2 euro, een zilveren award €0,40 euro en een platinum award €6 euro.

Hoe dan ook, de suggestie is zo gek nog niet. De poster suggereert dat – wanneer vijanden te dichtbij komen – je hen kunt bijten voor 5 damage. Niet veel, maar genoeg om je als downed nog steeds een risico te maken. Stel dat je nét een gevecht verliest, dan heb je misschien nog de kans om je semi-dood vanuit de downed status te wreken.

Aan de andere kant heeft Apex misschien wel het meest coulante downed-systeem dat ik ken. Spelers kunnen zich met een knockdown shield nog beschermen, kunnen zelf naar veiligheid kruipen, kunnen vijanden nog steeds pingen, kunnen deuren blokkeren en openen/dicht doen en kunnen met een legendary knockdown shield zichzelf zelfs nog omhoog helpen. Shit, zelfs als spelers écht dood zijn, kunnen hun teammaten gedurende 90 seconden hun banner nog oppakken om ze – wanneer dat uitkomt – te laten respawnen bij een daarvoor bedoeld beacon.

Kortom, het toevoegen van ‘enkel bijten’ haalt een deel van die tergende dynamiek uit de game; het nutteloos toekijken hoe je team je probeert te helpen terwijl die ene klootzak in een hoekje op de rest zit te wachten. Tegelijkertijd kun je al zo veel in Apex; is het echt nodig om de downed status nog sterker te maken?

We gaan zien in hoeverre Respawn deze suggestie serieus neemt. Op basis van de afgelopen paar weken kan ik daarentegen bijna met zekerheid zeggen dat ze de post al wel gezien hebben. De ontwikkelaar is namelijk ontzettend betrokken bij de community (op Reddit). Respawn is daarentegen ongetwijeld voorlopig nog keihard bezig met het stabiliseren van de game en het uitwerken van de gelekte Battle Pass en nieuwe Legend, en het aanpakken van cheaters. Die dingen hebben natuurlijk een hogere prioriteit.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *