Apex Legends event geeft solo-spelers eindelijk wat ze willen

Yeaha
Wat nou, teamplayer?

Al sinds de verrassend succesvolle lancering van Apex Legends zijn er spelers die de game niet helemaal spelen zoals eigenlijk de bedoeling is. ‘Lone wolfs’ kunnen nu eindelijk hun teammaten vergeten en lekker zelf spelen. Nou ja, voor eventjes maar.

Tijdens de Iron Crown Collection Event kunnen spelers eindelijk alleen King’s Canyon onveilig maken, zonder dat twee teammaten wanhopig in de chat vragen of men bij elkaar kan blijven. Het markeert de eerste keer dat Apex Legends, in de geest van Fortnite’s gekke uitstapjes, een unieke modus naar de game brengt.

Als Apex-fanaat kan ik gerust toegeven dat de game heel langzaam op stoom komt. Ondanks het feit dat de game ‘af’ was tijdens de lancering, heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment nog nauwelijks de kans gegrepen om hun community vast te houden. Ja, seizoen 2 maakte al wat goed, maar de pas die Fortnite vast weet te houden met evenementen en nieuwe content is tot dusver niet bij te houden voor Respawn.

Deze tijdelijke modus is een goed begin, want gamers vragen al sinds de launch naar een solo-modus. Dat leverde voor teamspelers en solo-gamers al een hoop frustrerende momenten op; wanneer één speler de rest van zijn squad in de steek laat, heeft iedereen plotseling een aanzienlijk kleinere overlevingskans.

Tijdens kunnen solo-spelers al hun frustratie in de nieuwe modus kwijt, terwijl teamspelers gewoon de ‘normale’ modus kunnen blijven spelen. Het evenement loopt van 13 augustus tot en met 27 augustus, maar het zou bijna dwaas van Respawn zijn om de modus daarna te laten gaan. Het zou daarbij niet voor het eerst zijn dat de game een tijdelijke modus permanent toegevoegd krijgt. Tijdens het Bloodhound-event werd wat later Apex Elite genoemd zou gaan worden geïntroduceerd.

‘Lone Legends’ gaan er in elk geval van genieten als ze alleen kunnen gaan spelen, zo blijkt uit populairste post op /r/apexlegends. Een Reddit-gebruiker roept de community namelijk op om tijdens het event (op gegeven dagen) alleen met één Legend te spelen, zodat servers straks gevuld zijn met dezelfde personages, wat complete chaos als gevolg zal hebben. Bijna 10.000 gebruikers gaven de post al een duimpje omhoog.

Lees ook: Apex Legends martelt cheaters op heerlijke wijze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *