Apex Legends: Hoe de nieuwe gun de game omgooit

Pathfinder heeft iets interessants vast
Vandaag komt er een nieuw wapen naar Apex.

Het is voor het eerst sinds de gigantische release van begin deze maand dat Apex een ware content-update krijgt. Vandaag zal de populairste battle royale-game een nieuwe gun krijgen die, op basis van de onderstaande teaser, de game volledig om zal gooien.

Als je als doorgewinterde Apex-speler door King’s Canyon rent dan zullen er twee wapens zijn die je geregeld laat liggen voor bijvoorbeeld de Longbow of Spitfire. Ik heb het dan over de Triple Take en Devotion, de enige twee wapens in de game die de energy ammo (groene doosjes) gebruiken. Daar gaat waarschijnlijk verandering in komen.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment onthult namelijk een nieuw wapen, dat vandaag aan de game toegevoegd zal worden. Het bijschrift ‘Get ready to cry havoc—a new gun is coming to King’s Canyon’ onthult waarschijnlijk zelfs al de naam. Ik voorspel dat het wapen ‘Havoc’ zal gaan heten.

De teaser is bewust pixelated gelaten, wat een hoop mysterie aan de komst van het nieuwe wapen toevoegt. Mij houden ze daarentegen niet voor de gek: het is eindelijk een nieuw energy-wapen dat de ondervertegenwoordigde klasse eindelijk wat relevanter maakt. Althans, dat blijkt uit het tweede deel van de clip, waarin een schot wordt opgeladen en er een blauwe lazer wordt afgevuurd. Het eerst stukje van de teaser is iets mysterieuzer, want daar lijkt het wapen gewone kogels af te vuren.

In de onderstaande cinematic trailer is Pathfinder vanaf 1:22 kort te zien met het wapen. Daar schiet de gun duidelijk energiestralen.
[gv data=”oQtHENM_GZU”][/gv]

Het zou in elk geval erg slim van Respawn zijn om een nieuw energy-wapen toe te voegen, want de klasse is op het moment crimineel ondervertegenwoordigd. Van de 19 wapens zijn dus alleen de Triple Take en de Devotion wapens die gebruikmaken van de groene energy-kogels. Het is dan ook moeilijk om op het moment munitie te vinden voor die guns.

Die twee wapens zijn sowieso behoorlijk matig, want de Triple Take vuurt drie kogels af, wat als sniper betekent dat je op lange afstanden vaak 2 van de 3 kogels mist. De Devotion is een ontzettend krachtige LMG maar het wapen laadt als het ware op. De eerst paar schoten volgen elkaar redelijk langzaam op en pas als het wapen op begint te warmen, is de fire rate acceptabel. Beide wapens hebben een epic attachment nodig om ze écht nuttig te maken.

Kortom, de Havoc zal een toffe toevoeging zijn in het assault rifle-segment en krijgt in elk geval een oplaadbaar energy-schot. Er wordt gespeculeerd over een mogelijk duo-kaliber wapen, wat dan waarschijnlijk een combinatie van light en energy munitie zou betekenen. We zien het vandaag!

Lees ook: Apex: Zo werken de guns vergeleken met Fortnite en PUBG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *