Apex Legends PC-spelers opgelet: Er is een fix uit!

Lekker bezig Respawn
Crashes zouden grotendeels verleden tijd moeten zijn.

De release van de eerste battle pass en het eerste seizoen gingen gepaard met een flinke update. Die update pakte hele grote problemen aan, zoals de vreemde hitboxes en de crashes van de game (vooral op PC). Dat het probleem nog niet verholpen was, gaf het sympathieke Respawn Entertainment zelf toe. Nu lijkt er daarentegen schot in de zaak te komen.

De eerste weken van Apex Legends verliepen voor mij nagenoeg vlekkeloos en ik was dan ook sterk onder de indruk dat Respawn zo’n gigantische launch kon ondersteunen. Veelal zie je dat games die plotseling opblazen de grote druk niet aankunnen. Dat leek niet het geval voor Apex.

Een paar weken later begonnen voor mij de crashes. Soms 1 à 2 keer per speelsessie, soms letterlijk iedere 5 minuten. Dat in combinatie met de natuur van het battle royale-genre, maakte het een van de meest frustrerende gameplay-ervaringen die ik in lange tijd heb gehad. Als je immers maar één leven hebt en je – als je disconnect of de game crasht – niet meer je maten kunt joinen, dan hangt alles van die stabiliteit af.

En dat kon Respawn een tijd lang niet waarborgen. Nadat eerder deze week een grote update uitkwam die Respawn meer informatie gaf over crashes (door het toevoegen van een crash report-bestand) hebben ze de eerste iteratie van een anti-crash-update uitgebracht. Hierdoor zouden crashes op PC een stuk zeldzamer moeten worden.

Reddit-gebruikers reageren positief op deze substantiële update en het lijkt erop dat Respawn een aantal grote bugs heeft gefixt. Transparant als ze zijn, maken ze wel nog duidelijk dat zeldzamere crashes en crashes in relatie tot het out-of-memory-probleem nog niet doorgrond zijn.

Al met al moet de stabiliteit van Apex Legends op de PC daarmee een stuk beter zijn geworden. Dat is vooral goed nieuws voor mijn teammaten, want die hoeven hun sterkste speler nu niet meer om het potje te missen *knipoog knipoog*.

Meer over Apex Legends lezen? Dan zit je met deze jongen tot uw dienst gebakken. In dit artikel check je uitgebreid hoe je het snelste je battle pass kunt levelen om er zoveel mogelijk uit te halen. Lees hier hoezo de community massaal vraagt om iemands enkels te kunnen bijten. Tot slot lees je hier hoe de guns in Apex werken in vergelijking met Fortnite en PUBG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *