Apex Legends verliest in 1 dag 355.000 spelers

Apex-Legends-verjaart-valsspelers-Aimbot
En dat hebben de makers helemaal zelf veroorzaakt…

Apex Legends is nu een goede maand uit en het spel is razend populair. Er zijn inmiddels meer dan 50 miljoen spelers. Concurrent Fortnite maakt inmiddels bijzondere bokkensprongen, maar de Apex-community is erg enthousiast en actief. Helaas levert dat ook minder plezierige kanten op.

Een aantal gebruikers blijkt namelijk bewust vals te spelen. Dit is niet alleen vervelend voor de eerlijke spelers, maar ook een dubbel financieel probleem voor Respawn Games als maker. Valsspelers zullen waarschijnlijk minder betaalde features willen kopen. Ook zullen gefrustreerde en eerlijke spelers sneller stoppen, en daardoor ook geen klant meer worden. Het is de makers er dan ook alles aan gelegen om valsspelers te vangen.

Inmiddels heeft men na een eerdere actie, waarbij 16.000 spelers verbannen werden nu een veel grotere actie uitgevoerd. Liefst 355.000 sjoemelende gebruikers zijn door de makers gestopt. Als zij het spel toch weer willen spelen zullen ze technisch aan de slag moeten. Apex Legends deelt namelijk direct een hardware IP-lock uit. Dit betekent dat je er met dezelfde computer niet meer terecht kan, tenzij je een hardware spoof uitvoert.

Daarnaast heeft Apex Legends een tool ontwikkeld waarmee zij valsspelers op de computer makkelijk kan ontdekken. Deze tool werkt nog niet voor de PlayStation 4 en Xbox One. Er worden dan ook nauwelijks gebruikers van deze platformen betrapt. Dit kan binnenkort veranderen. De maker werkt namelijk aan een mogelijkheid waarbij andere spelers de valsspelers makkelijker kunnen aanmelden op de site. Hierna zal men gepaste actie ondernemen.

Er zijn inmiddels zelfs sites die op dit fenomeen inspelen en een overzicht bieden van alle bekende valse trucs in Apex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *