App verandert je smartphone in ouderwetse rolletjescamera

Whitealbum-app
Camera’s van smartphones worden steeds beter, maar ze vragen ook steeds meer tijd van je om foto’s terug te kijken en te bewerken. De WhiteAlbum-app maakt hier een einde aan en gaat terug naar de basis.

Digitale fotografie is prachtig, maar een stuk tijdrovender dan een plaatje schieten met een ouderwetse rolletjescamera. Als een de personen er niet naar tevredenheid opstaan zul je opnieuw een plaatje moeten schieten en met apps kun je ze naderhand bewerken.

Toch had het maken van een foto waarbij je niet wist hoe hij eruit zou komen te zien totdat hij geprint en wel in je handen lag iets bijzonders. Fotografen die deze nostalgische ervaring opnieuw willen beleven doen er goed aan om de WhiteAlbum-app te downloaden.

Ongezien opgestuurd
WhiteAlbum geeft je 24 foto’s om te maken, die direct nadat ze genomen zijn ongezien naar de filmrol worden verplaatst. Zodra je het 24ste kiekje schiet, wordt de volledige collectie opgestuurd, waarna je na verloop van tijd een envelop met de foto’s op de deurmat ploft.

Whitealbum-Foto

Het is mogelijk om meerdere albums tegelijk te hebben lopen (eentje voor de vakantie, een andere voor je selfies), en het is ook mogelijk om ze gelijk in een foto-album thuis te laten sturen, mocht je er zeker van zijn dat al de 24 foto’s het waard zijn om in boekvorm te worden afgedrukt natuurlijk.

Hipster-gehalte
Toegegeven, het hipster-gehalte voor deze retro-camera-app is redelijk hoog, maar rijkhalzend uitkijken naar het moment dat je al je gemaakte foto’s kunt zien is toch een ervaring die we al jaren niet meer meegemaakt hebben. Denk jij er ook zo over, dan kun je WhiteAlbum via deze link gratis downloaden in de iOS App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *