App voorkomt dat je neppe merkproducten koopt

NEC-ontdekt-nepproducten
Vraag je je op vakantie ook wel eens af of die Coach-tas van 5 euro wel echt is? Met deze app kom je daar razendsnel achter.

Het Japanse techbedrijf NEC is druk bezig met het ontwikkelen van een app, waarmee razendsnel checkt kan worden of een product wel authentiek is. Middels de zogenaamde Object Fingerprint Authentication kijkt de app naar de textuur van ritsen op een tas, om te zien of ze afwijken van het echte merkproduct. Deze ritsen zijn bij tassen namelijk een van de makkelijkste merken om te ontdekken of je hier met een echte of een vervalsing te maken hebt.

Speciale lens
Een speciale lens die je over de lens van je smartphone bevestigd zit, werkt samen met je ingebouwde camera om zo supergedetailleerde beelden binnen te krijgen. Zodra je een foto maakt, wordt het materiaal op de foto (en de textuur ervan) vergeleken met een database aan andere producten. Dit gaat een stuk verder dan alleen ritsen: zelfs aan de schroefjes in een voorwerp kan gezien worden of iemand je voor de gek probeert te houden.

NEC-cameralens

April 2015
NEC hoopt de app in april 2015 af te hebben, zo schrijft de Wall Street Journal. Een prijs voor de cameralens is nog niet bekend, en het is niet duidelijk of het hier om een betaalde service gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *