App zegt wanneer je teveel gedronken hebt om te rijden

Auteur: , 2 Reacties
App-tegen-drankgebruik

En helpt je vervolgens met het regelen van een taxi.

De Amerikaanse staat Maryland heeft er schoon genoeg van. Zij ontwikkelden de ENDUI app, die je helpt door aan te tonen dat je te zat bent om de weg op te gaan. Na het invullen van wat basisgegevens (je geslacht, gewicht enz.) en hoeveel je gedronken hebt, krijg je een percentage te zien dat aangeeft of je de weg nog op mag.

Testen
Daarnaast zijn er allerlei tests aanwezig in de app die aan kunnen tonen of je nog bekwaam genoeg bent om deel te nemen aan het verkeer. Zo zijn er geheugenspelletjes en een simulator die je laat remmen voor voetgangers die plotseling oversteken.

Als de app besluit dat je te diep in het glaasje gekeken hebt, verschijnt automatisch het nummer van een taxicentrale of een vooraf ingestelde BOB op je scherm. Volgens de makers (zo schrijft Associated Press) is het doel van de app om op een simpele manier aan mensen te laten zien dat ze een gevaar voor zichzelf vormen. De hamvraag is natuurlijk of je na een avondje drinken nog aan deze app denkt.2 reacties

Mensen die bewust zijn van de gevaren gaan niet rijden, mensen die niet caren gaan gewoon rijden, daar gaat een app geen verandering in brengen.
Mensen die echt goed bezig zijn drinken helemaal niet als ze moeten rijden. Zelfs 1 drankje kan verkeerd vallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).