Apparata advies: welke iPhone moet ik kopen? (2018)

iPhone
De keuze is tegenwoordig reuze, maar welke is het meest geschikt voor jou?

Onlangs mochten wij weer een enorme lading nieuwe telefoons verwelkomen, waaronder de iPhone Xs Max met 512 GB voor 1.699 euro! We wisten het al langer, iPhones zijn prijzig, maar Apple lijkt elke keer weer een nieuwe manier te vinden om de laatste paar euro’s van je rekening te schrapen. Op dit moment zijn er enorm veel verschillende iPhones, je kan maar liefst 7 verschillende toestellen kiezen. Qua prijs varieert het van relatief bescheiden (529 euro) tot peperduur. Er zijn echter een paar kenmerken die alle iPhones met elkaar delen. We nemen de voor- en nadelen met je door.

Voordeel 1: Lange ondersteuning
Apple voorziet de telefoons voor lange tijd van updates. De laatst iOS is bijvoorbeeld ook beschikbaar geweest voor de iPhone 5S, een toestel dat uit 2013 stamt. Dus een iPhone is een toestel waar je tot in lengte van dagen plezier mee kunt hebben. Ook hoef je zeker niet het nieuwste model te hebben om nog enkele jaren mee te kunnen.

Voordeel 2: goede restwaarde
Omdat iPhones zo lang meegaan, is er ook een grote tweedehands markt in deze toestellen. Zelfs de iPhone 4S en 5 worden nog geregeld verkocht voor meer dan de oud-ijzerprijs. Het is af en toe een gedoe waar je maar net zin in moet hebben, maar je hebt relatief snel het toestel verkocht.

Voordeel 3: Lekker saai
De eerste iPhone was destijds een revolutionair product. Over het algemeen maakt Apple dat soort producten niet echt meer. Het moet prettig in de hand liggen en de bediening moet intuïtief zijn. Alles zit daar waar je het verwacht. Elke iOS lijkt sterk op zijn voorganger, maar sla een paar generaties over en je ziet (en ervaart!) de verschillen.

Nadeel 1: Geen headphone jack
Sinds kort is er geen enkele iPhone meer waarbij je met een traditionele headphone-jack aansluiting aan de slag kunt. Je krijgt een setje EarPods die je via de Lightning Connector kan aansluiten. Dan kun je niet gelijktijdig naar muziek luisteren en de telefoon laden (tenzij je gebruikt maakt van wireless charging). Dat is natuurlijk het doel geweest met het verwijderen van deze aansluiting, maar voor sommigen is het best irritant.

Nadeel 2: Duur
Welkom bij de commissie Open Deur. Apple producten zijn duur en iPhones zijn geen uitzondering. In vergelijking met de concurrenten heb je eigenlijk altijd minder waar voor je geld.

Nadeel 3: Geen Mini-SD opslag
Tegenwoordig hebben smartphones redelijke harde schijven. Bij veel merken kun je dit met een SD-kaartje uitbreiden. Zoiets kun je kopen wanneer blijkt dat je toch meer ruimte nodig hebt. Bij Apple is dit niet mogelijk. De toestellen hebben standaard niet overdadig veel geheugen en extra opslagruimte is mogelijk, maar prijzig.

Dan hieronder het overzicht van alle telefoons. Alle prijzen zijn de bedragen die door Apple zelf gecommuniceerd worden. In het geval van de oudere toestellen zijn er bij andere aanbieders vaak kortingen, 10-20% is niet ongebruikelijk. Een iPhone is dan niet ineens goedkoop, maar wel minder krankzinnig duur.

iPhone 7
€ 529 (32 GB) € 639 (128 GB)
De goedkoopste iPhone op dit moment is de iPhone 7. Voor iets meer dan 500 euro heb je een mobiele telefoon met Apple logo. Ondanks dat de naam ‘7’ heel oud klinkt, is de iPhone 7 slechts twee jaar oud. Bij de iPhone 7 is er keuze uit 4 kleuren (Jet Black is geschrapt) en 32 GB of 128 GB. Ga altijd voor de laatste, dan kun je er een tijdje mee doen. Ondanks dat het een ouder toestel is, heb je nog redelijke specs. Ook qua features zit je goed: de telefoon is waterdicht, heeft dubbele speakers en een home button met haptische feedback. Het scherm is LCD, maar wel met een hoge helderheid (612 nits). Mocht je niet te veeleisend zijn en gewoon een functioneel toestel wensen, dan is de 7 een prima optie. Maar overweeg sowieso ook de 8.

iPhone 7

iPhone 7 Plus
€ 659 (32 GB) of € 769 (128 GB)
Sinds de iPhone 6 is het mogelijk om te kiezen voor een groter ‘Plus’ model. Dat is bij de 7 natuurlijk niet anders. Op zich is de 7 Plus met 128 GB best een goede aanbieding. Natuurlijk, 769 euro is een hoop geld voor een twee jaar oud toestel, maar je hebt meer dan voldoende geheugen, een groot scherm, een behoorlijk goede camera en alle voordelen van de 7. Wellicht is het een beter idee om deze niet bij de Apple Store aan te schaffen. Veel retailers zetten dit toestel namelijk extra scherp in de markt. Goedkoop is het niet, maar voor 759 euro heb je een toestel waar je nog prima meer door kunt.

iPhone 7 Plus (2018)

iPhone 8
€ 689 (64 GB) of € 859 (256 GB)
De iPhone 8 is 160 euro duurder dan de 7 en lijkt er identiek eruit te zien. Dus altijd voor de 7 gaan, toch? Nou, nee. Eigenlijk niet. De iPhone 8 biedt een paar wezenlijke verschillen ten opzichte van de 7. Allereerst heb je met de iPhone 8 minimaal 64 GB geheugen. 32 GB is anno 2018 te weinig, zeker als je er een paar jaar mee wil doen. De iPhone 8 heeft nog een paar voordelen ten opzichte van zijn voorganger. De 8 heeft de ‘A10 Bionic’ chip, die ook in de iPhone X zit. Het verschil met die huidige A11 chips is minder groot dan Apple je wil doen laten geloven. Verdere voordelen van de 8 is dat je hem draadloos kunt laden. De speakers kunnen iets luider. Het scherm heeft nu een ‘True Tone’-functie, dit houdt in dat het scherm rekening houdt met de lichtinval om je heen. De camera is (ietsje) beter en je kan HDR10 content afspelen. Laatste voordeel, de iPhone 8 is geschikt voor snelladen.

iPhone 8 (2018)

iPhone 8 Plus
€ 799 (64 GB) of € 969 (256 GB)
Het gaat te ver om dit toestel een koopje te noemen, maar als je kijkt naar de specificaties en ziet wat je ervoor terugkrijgt, dan heb je redelijk wat waar voor je geld. De iPhone 8 Plus heeft ten opzichte van de gewone acht een veel betere camera en 1 GB extra werkgeheugen. Het toestel is draadloos oplaadbaar, voorzien van de A10 Bionic Chip, geschikt voor snelladen, voorzien van puike speakers en uiteraard waterdicht. Dankzij de afmetingen is de accu lekker groot, dus de batterijduur is ook uitstekend. Het is niet de meest spannende telefoon, maar qua specificaties is ie erg goed.

iPhone 8 Plus (2018)

iPhone Xr
€ 859 (64 GB), € 929 (128 GB) of € 1.019 (256 GB)
De nieuwste additie is de iPhone Xr en deze telefoon is door velen bekritiseerd. Er zou van alles mis mee zijn. Het is een ratjetoe van iPhone X, Xs en 8 onderdelen, zo lijkt het wel. Het is eerste wat opvalt: het toestel is groot. Heel groot. Veel groter dan een iPhone 8 en bijna net zo groot als een iPhone 8 Plus. De iPhone Xr heeft de A12 Bionic chip uit de Xs, dus gewoon het nieuwste van het nieuwste. Ook is er Face ID en is de waterbestendigheid beter dan bij de 8. Nog een voordeel is het geheugen, mocht je 64 GB nét te weinig vinden, maar 256 GB overkill, dan is 128 GB mogelijk. Qua vorm lijkt de Xr op de Xs, maar de schermkwaliteit is gelijk aan de iPhone 8: 326 ppi. Dat is niet onaardig, maar er zijn zat toestellen die dit veel beter voor elkaar hebben. De camera is hetzelfde als bij de 8, alleen zijn er nieuwe betere features als portret-modus, portret-belichting en slimme HDR. Niet heel wereldschokkend. De grootste reden om voor de Xr te gaan zijn de beschikbare kleuren, de vorm-factor en de batterij, die erg lang meegaat.

iPhone Xr (2018)

iPhone Xs
€ 1.159 (64 GB), € 1.329 (256 GB) of € 1.559 (512 GB)
De iPhone Xs is, nogal wiedes, de opvolger van de gewone X. Normaliter is een ‘S’ model minder revolutionair en dit is ditmaal absoluut het geval. De verschillen zijn echt heel erg klein. De camera is ietsje beter. De chipset (processor) heeft iets meer power. De waterbestendigheid is beter. Je kan kiezen uit een nieuwe kleur en eventueel voor 512 GB, al zul je daarvoor je hypotheek moeten ophogen. De verschillen lijken verder niet heel groot te zijn, een typische ‘S’ upgrade dus. Mocht je de verschillen te klein vinden, dan kon je vroger het vorige type tegen een scherpere prijs krijgen. Dat is nu voor het eerst NIET het geval. De reguliere X is niet meer te krijgen bij de Apple Store. Hoogstwaarschijnlijk vond Apple het verschil ook niet zo groot, waardoor ze de X eruit gehaald hebben.

iPhone Xs (2018)

iPhone Xs Max
€ 1.259 (64 GB), € 1.429 (256 GB), € 1.659 (512 GB)
De iPhone Xs Max verhoudt zich een beetje zoals de ‘Plus’ toestellen dat deden ten opzichte van de ‘reguliere’ modellen. Toch gaat de vergelijking niet helemaal op. Normaliter hebben de ‘Plus’ modellen betere specificaties in de vorm van meer intern geheugen en een betere camera. Dat is nu niet het geval. Je hebt een groter display en fysiek een grotere telefoon. Een verschil qua hardware is eigenlijk enkel en alleen de grootte van de accu. Deze is groter in de Xs Max. Daardoor gaat de batterij langer mee. Voor de rest zijn de toestellen identiek.

iPhone Xs Max (2018)

BONUS! iPhone X
€ 999 (64 GB), € 1.099 (256 GB)
Voor het eerst in tijden wordt een toestel direct uit de handel gehaald. Meestal laat Apple het ‘oude’ toestel nog een jaartje of twee/drie op de verkooplijsten staan. Dat is nu niet het geval. De iPhone X mocht werd na een jaartje bedankt voor de bewezen diensten. De reden erachter is eigenlijk vrij simpel: het verschil met de Xs is werkelijk minimaal. De gewone X is iets minder goed qua waterdichtheid en de camera is ietsjes minder goed. Verder zijn het echt details. Je kan de iPhone X nog altijd bij veel bedrijven kopen die het toestel op voorraad hebben. Qua prijs is het nu een stuk interessanter, terwijl je één van de beste Apple smartphones hebt.

iPhone X

25 reacties

 1. Er zijn tegenwoordig legio Android telefoons te koop met Snapdragon 845 (of voorganger 835) of Kirin 970 processor en 128 Gb opslag of meer zijn uitgerust, verkrijgbaar voor tussen de 300 en 500 euro.

  Additionele sd-kaart opslag, dual-sim functionaliteit en hier en daar zelfs nog een audio jack; zoekt en ge zult vinden. Het kunnen allemaal overwegingen zijn om niét voor een iPhone te kiezen.

  Goed, dan beperkt de ondersteuning zich misschien tot ‘maar’ 2 à 3 jaar, maar je koopt dan na zo’n periode (al dan niet in combinatie met een abonnement) ook veel makkelijker weer een nieuwere en modernere telefoon.

 2. Ten eerste is dit een verkapte reclame in deze feest maand?

  Apple = over geprijsde rommel, met geen enkele meerwaarde ten opzichte een Chinese Android van 4 á 500 euro.
  Wat die restwaarde betreft, je gaat toch geen telefoon kopen voor een hogere restwaarde, die restwaarde stop je toch al X2 in je zak bij de aankoop.
  Als je dagelijks je telefoon gebruikt is de kans ook heel erg groot dat de restwaarde verdampt bij een valpartij.
  Dus wees slim, en geef je zuurverdiende centjes niet uit aan dit arrogante bedrijf (zie https://www.youtube.com/channel/UCl2mFZoRqjw_ELax4Yisf6w )

  • @pawarana: Laat iedereen toch kopen wat hij wil. Mijn ervaringzt iPhones is dat ze na 2 jaar nog even snel werken als op dag 1. Dat is bij andere merken wel eens anders.

   Zo kan je ook commentaar geven op dure of gewoon geprijsde auto’s. “Koop toch een Lada, die rijdt ook!”

   • @luxaeterna:
    Die vergelijking met die Lada en dure auto gaat volkomen mank, een dure auto heeft een kompleet andere rij ervaring en is veel luxer afgewerkt.
    Een iphone X(huppeldepup) vergeleken met een een (android) telefoon van 5 á 600 belt niet sneller, is ook niet luxer uitgevoerd met wat dan ook.
    Dus graag volgende keer beter nadenken wat je opschrijft, en met betere argumenten komen Apple fan boy

    • @pawarana: Hier moet ik toch een nuance plaatsen, want wat je zegt is pertinent niet waar.

     Ten opzichte van de flagships van Samsung bijvoorbeeld, hebben de Apple telefoons mindere specs. Dat klopt.

     Er zij twee punten waar ze goed scoren: afwerking en materiaalgebruik. Dat is gewoon nog altijd beter voor elkaar dan bij de concurrentie. Het verschil is kleiner dan ooit, maar het is absoluut merkbaar. De Galaxy S9 zal ongetwijfeld betere specificaties hebben dan de XS, maar qua materialen en afwerking zit er een verschil tussen. Er zijn mensen die dat prettig vinden.

     iOS is een stuk ‘lichter’dan Android. Iets wat je ook ziet met MacOS. De software vergt minder van de hardware. De chipsets (porcessoren) van de Apple telefoons zijn behoorlijk krachtig, die kunnen wel met het de toppers van de concurrentie mee.

     De vergelijking van @luxaeterna is, denk ik, PERFECT verwoord. Apple is net als een Audi A3 (of andere premiummobiel). Het is duur, de specificaties zijn niet denderend en bij de non-premium concurrentie kun je VEEL meer waar voor je geld krijgen. Maar die hebben niet de meerwaarde die zij wel hebben.

     Dan als laatste: het valt mij op dat als iemand het niet met je eens is, je automatische ‘Apple Fanboy’ gaat roepen. Dat terwijl sommigen best met een goede bijdrage komen. Ik snap dat je een hekel aan het bedrijf hebt, maar waarschijnlijk is jou hekel groter dan hun voorkeur.

   • @luxaeterna: Een Lada vergelijken met een Android… omdat het een goedkoper alternatief kan zijn ? heb bijna medelijden met je.

    En mensen beweren wel vaker dat bijv. hun iphone 6 nog steeds even snel is als dag 1, terwijl Apple elk jaar bij de presentatie van een nieuwe iPhone roept dat ie 2x sneller is dan het vorig model. Geloof je het zelf? Owh ja.. jij wel..

    • @pawarana: Wat is het probleem eigenlijk? Bij alle artikelen staat duidelijk vermeld dat de prijs veel te hoog is. Ook staan de nadelen overal gewoon vermeld. Het zijn nu eenmaal populaire artikelen. Zowel onder de ‘schapen’ als haters. Volgens mij ben je meer aan het afgeven dan op het ene merk dan het andere aan het prijzen ;-).

     Als er belangstelling voor is, lijkt mij een Android overzicht erg leuk om te maken! Graag zelfs :-D.

     • @willeme:
      Die lijst van Android hoeft niet want dat is Appels&peren vergelijken.
      Er zijn zoveel youtube filmpjes te zien met vergelijkingen tussen Apple en Android flagships.
      Waar moet je dan beginnen, er zijn zeer goede Android toestellen voor €150 te koop (https://tweakers.net/pricewatch/1215809/xiaomi-mi-a2-lite-(4gb-intern-64-gb-opslag)-zwart.html Xiaomi Mi A2 Lite) bij Amazon.de
      Tot duurdere toestellen van €900
      Een zeer goede android flagship kan je tegenwoordig kopen voor €500 (meerdere merken)
      En wat je artikelen betreft; ik denk dat je niet weet wat er achter die ware appel schuilt.
      Deze club probeert een hele industrie (waar een hoop mensen hun brood mee verdienen) uit te roeien, met hun reparatie beleid, zodat je alleen maar bij het “service” bedrijf van Apple terecht kan, dus met geen concurrentie.
      Als andere schapen van telefoon merken die gaan kopiëren, is de ramp van het uit roeien van deze industrie nog groter.
      Ik hoop voor iedereen dat dit niet een trend gaat worden en dat Apple op zijn plaats wordt gezet.

     • @pawarana: 1. Dat van Android is JUIST erg leuk om te doen. Je kan categorieën maken per prijsrange, bijvoorbeeld. De beste tussen 150 en 250, tussen de 350 en 550 et cetera. Dat is wel degelijk interessant voor de lezers. Kom ik zo nog op terug.
      2. De reden dat we diverse aankoopadviezen hebben gemaakt voor Apple producten is vrij simpel: mensen zijn er benieuwd naar. Het zijn populaire onderwerpen. We zijn hier niet om onze voorkeuren erdoor heen te drukken.
      3. Betreft het reparatiebeleid. Dat is iets waar ze inderdaad op hun vingers getikt mogen worden. Aan de andere kant: onder reparateurs zit een groot kwaliteitsverschil. Het is overigens niet iets compleet nieuw. Veel fabrikanten van producten willen liever dat dat derden met hun producten gaan zitten klooien. Automerken willen liever dat hun auto’s bij hen in onderhoud zijn. Ook daarbij zijn er vaak dingen die de eigen dealer alleen kan. Dus zó dramatisch als jij het stelt, vind ik het ook niet
      4. Apple is zeker niet de beste waar voor je geld of het meest innovatieve bedrijf. Bij andere fabrikanten heb je meer waar voor minder geld. Het is ook gewoon een ander marktsegment. Je kan een Audi A3 1.0 TSI kopen voor 35 mille. Dan heb je een drie cilinder met superweinig opties. SCHANDALIG!! ALLEEN VOOR FANBOYS!!!! Voor dat geld heb je een superluxe Kia Ceed die alles beter kan, completer is, een viercilinder heeft én ook nog eens minder kost. Toch zijn er mensen die de meerprijs van een premium product waard vinden. Het voelt prettiger aan, het werkt fijner en logischer, alles is fraai verpakt, er zijn leuke accessoires beschikbaar en de restwaarde is behoorlijk hoog. Apple is misschien niet het beste techbedrijf, maar op marketing en packaging gebied zijn ze onverslaanbaar. Dat ze daarbij winst maken is logisch en, liberaal zijnde, mag dat ook.
      5. Dat er YouTube filmpjes zijn is geen reden om iets niet te doen ?

     • @pawarana: wat je nu zegt is klinkklare onzin. Dat een merk zoveel mogelijk ervoor wilt zorgen dat je hun producten koopt: dat heet geen rampzalige industrie, maar marketing. En daar maken alle merken zich schuldig aan. Ik kan me niet herinneren dat Apple ooit heeft gezegd dat je per se een ander product MOET kopen? Allemaal optioneel, net zoals dat je optioneel bij je Samsung smartphone een Samsung-laptop of Samsung-tablet erbij KUNT kopen.

      Daarbij is ‘alleen bij Apple terecht kunnen’ volledig onjuist. Ik heb mijn iPhone gekocht bij MediaMarkt, een bedrijf van derden. De garantie- en verzekeringsvoorwaarden zijn van MediaMarkt, hoe ze dat regelen met Apple is niet relevant voor de klant. Daarom krijg ik een vervangend toestel als mijne kapot gaat en voor overige zaken goede garantie. Er zal wat complicatie achter zitten wat betreft de communicatie met Apple, maar dat is MM’s probleem, niet mijne. Bovendien waren de voorwaarden EXACT hetzelfde bij mijn Samsung S8. Garantie, verzekering voor een vast bedrag (was zelfs duurder voor de Samsung), en vervangend materiaal bij schade. Dat is een garantie die ik van de Media Markt krijg, en niet van Apple.

      Ik snap dat het onpopulair is om Apple te ondersteunen, en ik ben ook geen fan van de gloednieuwe 1100 euro kostende toestellen (mijne is een vorig model), maar Apple beschuldigen van dingen die niet eens waar zijn, zoals het door de strot drukken van producten of slechte service, is te afhankelijk van zaken om dat als een feit te constateren. Helemaal als je het als invloed op de hele industrie plaatst.

     • @720s:

      Apple is gewoon een show merk voor een heleboel mensen, en andere fabrikanten krijgen daar soms vreemde kopieer neigingen van.
      Soms tot het bizarre aan toe; een notch (software) op een scherm met geen doel , of een 3.5 jackplug weghalen (dit omdat Apple het ook doet).
      Apple bouwt in zijn hardware speciale chips die automatisch de boel op slot zetten als je zelf een nieuw scherm, vinger afdrukscanner (of wat dan ook) vervangt, als het onderdeel kapot gaat.
      Het openen van dat slot van die chip, kan alléén Apple doen (of geautoriseerde bedrijven), waardoor dus een complete maak industrie kan verdwijnen als meerdere telefoonmakers dat doen.

     • @pawarana: dus je beschuldigt Apple van het zetten van trends?
      Als Apple echt zo’n dom schapenmerk is, zouden andere smartphonemerken kunnen bedenken dat ze dan vooral die trends niet moeten volgen. Maar dat doen ze wel. Dus hoezo is dat Apple’s schuld? De notch is tot op het heden niet de meest estethisch verantwoorde, maar wel de enige oplossing om een nagenoeg bezelless scherm te krijgen. Dus moeten andere merken maar iets anders gaan verzinnen, want stel dat Apple eens een goed idee pitcht?

      Als ik je nu nog niet begrijp, laat maar dan, want wat ik als geen ander begrijp is dat jij geen fan bent van Apple en ik wel. Dat maakt de discussie zo tweezijdig dat we kunnen discussiëren tot we een ons wegen, maar daar heb ik geen zin in.

 3. Sjah… Ik snap de hele aantrekkingskracht van iPhones ook niet maar er zijn zat mensen die niet anders willen omdat ze het gewend zijn en alles zit waar ze het verwachten. De overstap naar een android kan dan wel eens lastig zijn. Als het geld geen probleem voor je is heb je er gewoon een prima telefoon aan. Ik geef m’n geld liever aan andere dingen uit maar ieder zo z’n ding.

 4. Een kennis stapte laatst ineens over naar Apple.
  Ik wou facepalmen, maar dat deed de Iphone in die eerste week zelf al.
  Scherm helemaal kapot!

  Sja, wat verwacht je dan?

  (Altijd een beetje een non argument, maar mijn Galaxy s5 heeft meer deuken dan onbeschadigde delen, is ook belachelijk veel gevallen over de jaren. geen krasje op het scherm. het kan wel..)

 5. Zoals ik al vaker heb gezegd: ik ben liefhebber van Mac laptops en een voorkeur voor iOS in plaats van Android. Ik had een Samsung maar daar kan ik gewoon weinig mee. Dan is een iPhone gewoon beter bijpassend.

  Ik kan dit advies beamen: de iPhone 8 Plus is een prima telefoon, niks bijzonders, wel goed werkend. Oh, en in het rood misschien nog wel de mooiste telefoon op de markt 😉
  Gekocht voor 750 euro. Dat is ongeveer 200 euro minder dan de vlaggenschepen van Samsung en Huawei, maar goed: ik vind 1100 euro voor de Xs teveel.

  Dan wordt je snel weggezet als ‘schaap’ of ‘Apple fanboy’. En dat vind ik jammer. Ik heb zelf ervaren wat een Samsung telefoon doet, en dat wil ik gewoon niet meer. Overpriced of niet, ik heb met een telefoon die uiteindelijk minder kost dan de ‘goedkope alternatieven’ nooit gezeik. En daar moet ik me steeds voor verontschuldigen. Beetje jammer.

  • @720s: Ik snap nooit zo waarom men fel er tegen (of ervoor) is. Het zijn producten met grote voordelen, maar ook absoluut hun nadelen.

   Het is aan de consument om af te wegen wat deze belangrijk vind. Persoonlijk kan ik het Apple-ecosystem erg waarderen. Tegelijkertijd vind ik de laptops van de Surface lijn erg gaaf. Ook check ik elk jaar even de nieuwe Samsung Galaxy.

   Dat is het probleem als je een neutralere toeschouwer bent ;-).

   • @willeme: ik ben ook best een neutrale toeschouwer. Tenminste, dat vind ik. Ik vind de modellen van Samsung, Huawei of andere Android-merken gaaf, maar niks voor mij. Dus ben ik Apple-gebruiker. Maar volgens populaire logica ben ik dan juist géén neutrale toeschouwer, want ik gebruik Apple-producten. Dat kan kennelijk echt niet meer, want 0 innovatie voor heel veel geld! Niet mijn woorden, maar goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *