Apparata-onderzoek: hoe werkt smartphone beleefdheid?

smartphone-etiquette-onderzoek
Er is geen smartphone-etiquette, dus gaan wij zelf op zoek. Hoe heurt het eigenlijk? Reageer!

Op deze zonnige zondag is het misschien tijd voor een onderzoek. Er is namelijk nog weinig vaste en vaak verouderde etiquette over hoe je om moet gaan met smartphones en de accessoires, zoals oordopjes en opladers. The Verge probeert haar gebruikers een beetje op te voeden en neemt als eerste onderwerp het al dan niet ongevraagd ‘lenen’ van een charger onder de loep. De animatie is grappig, maar de commentaren zijn ronduit schokkend.

Lezers beschrijven spontaan allerlei smerigheden en gekke gebeurtenissen met hun smartphone als een ander ermee aan de haal gaat. Van het uitloggen op jouw Apps als iemand jouw smartphone gebruikt tot het ongevraagd ‘lenen’ van oordopjes. De meest opvallende en ranzige voorbeelden komen voorbij. Dit maakte mij nieuwsgierig naar de ervaringen van Apparata-lezers. Wat zijn jouw grootste ergernissen op het gebied van smartphone-etiquette en wat is het meest rare of vieze wat jij hebt meegemaakt? Reageer in de commentaren en discussieer mee.

Als je overigens inderdaad jouw smartphone per ongeluk of zelfs ongevraagd hebt ‘uitgeleend’ aan een viezerikje kun je natuurlijk altijd aan de slag met deze schoonmaaktips voor jouw smartphone.

Overigens is het wel oppassen dat het niet uit de hand loopt als je jouw ‘geleende’ smartphone op gaat halen.

Waar erger jij je wild aan als het gaat om het gebruik van smartphones en de accessoires en wat is jouw absolute dieptepunt? Reageer in de comments en doe mee met het Apparata-smartphone-onderzoek.

Inspiratie: The Verge

Nog geen reacties

  1. regel 1, smartphone is privé, hier blijf je gewoon af. Wanneer je de smartphone van je partner denkt te moeten controleren kan je beter de relatie beëindigen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *