Apparata video: Volvo-topman legt Apple CarPlay uit

Volvo-topman legt Apple CarPlay uit
We leenden Wouter van buurman Autoblog en drukten een Nederlandse Volvo-topman de microfoon onder de neus.

Op de beursvloer van Volvo troffen Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy bij Volvo en de enige Nederlander in het bestuur van het Zweedse merk. Hij praat ons bij over het systeem dat bekende voorzieningen van de iPad, iPhone en iPod beschikbaar maakt op de touchscreen in de middenconsole. Zoals we dat onlangs al zagen in een hands-on met de Ferrari FF.

Volvo Sensus + Apple CarPlay

In het gesprek benadrukt Kerssemakers dat CarPlay een toevoeging is op de nieuwe interface van Volvo, genaamd Volvo Sensus. Als Google straks Android heeft klaargestoomd voor auto-implementatie dan laten ze het OS volgens Kerssemakers ook toe, mits het aan de veiligheidsvisie van Volvo voldoet. Het lijkt erop dat de consument straks kan kiezen welk systeem er met een Volvo meegeleverd kan worden.

Hij laat weten dat het systeem ook gewoon in Nederland beschikbaar komt, ondanks dat Siri niet in het Nederlands beschikbaar is. Volgens Kerssemakers geen probleem, omdat het spraakherkenningssysteem van Volvo wél in het Nederlands werkt.

[gv data=”vhb1s7I9qRE”][/gv]

5 reacties

  1. Haha wat een mop, de navigatie van de Volvo “heeft altijd meer capaciteit” dan de telefoon omdat het in de cloud werkt. Een Smartphone met Google Maps kent dat natuurlijk helemaal niet ofz 🙂

  2. daaraan zie je dat die mensen er allemaal niets van kennen. Ik zal wel men smartphone in de houder steken en daarmee prullen ipv te kijken welke app wel en welke niet werkt op het iets grotere schermpje dat reeds in de auto zit.

  3. Wat ben ik blij dat er waarschijnlijk een optie komt om tussen ios en android te kiezen. Zo niet, dan is een zorgvuldig geplaatste vuist voldoende om Apple Carplay voorgoed uit te schakelen. Na die handeling kan vervolgens het hele systeem op een nette manier uit het voertuig verwijderd worden.

  4. Toch wel een risico-tje om de strijd tussen de telefoonkampen te vermengen met de selectie voor het type auto.

    Ik heb zelf een Lumia en je wilt dan toch het maximale uit een nieuwe auto kunnen halen. Maar om nu weer naar een iPhone te gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *