Apple AirPods 3: van eenzame voorsprong naar achterstand

Auteur: , 2 Reacties
pple-airpods-3-duur-tegenvallend

En inderdaad, ook hier is één aspect opvallend...

In 2016 was Apple met de AirPods bijzonder vernieuwend. De volledig draadloze oordopjes waren wellicht wat duur, maar de vinding werd enthousiast ontvangen. De bewaarbox annex oplader was voor de gebruikers weer iets om de aandacht op zich te vestigen. Zoals we dat helaas te vaak zien bleef Apple ook hier (te) lang op haar lauweren rusten.

Dit kon lange tijd bij gebrek aan concurrentie. Dit werd anders toen vorig jaar ineens het Chinese Xiaomi zich meldde met de spotgoedkope AirDots. Niet veel later kwam Samsung er met hun Galaxy Buds of Earbuds achteraan en al snel volgden andere grote merken. Bang voor de wet van de remmende voorsprong lanceerde Apple na ruim 3 jaar eerder dit jaar de AirPods 2.

Deze lancering bleek echter niet meer dan een lichte upgrade en stelde dan ook teleur. Wel werd aangekondigd dat er snel een derde versie zou komen. De notities voor investeerders vliegen deze dagen in het rond. De Engelse (kuch) kwaliteitskrant (kuch) The Sun vond in een van die rapporten de voorgenomen AirPods 3 terug.

Als de investeerders goed zijn ingelicht worden de AirPods 3 tijdens het event van aankomende september gepresenteerd. We mogen dan wat veranderingen in het design verwachten. Qua techniek wordt er slechts één forse verbetering genoemd. De AirPods 3 zijn dan volledig waterdicht. Aangezien Apple al jaren elke update aangrijpt om de klant financieel uit te kleden worstelt met het imago van prijsvechter heeft men wederom met dit imago afgerekend. De prijs gaat volgens dezelfde bronnen namelijk omhoog van € 179,- nu naar € 250,- voor de nieuwste generatie.

Nu is Apple natuurlijk Apple, maar zoals we ook al bij de iPhone voor 2020 zagen zijn de updates niet vernieuwend. Zo waarschuwt Samsung dat hun Galaxy Buds (nog) niet waterdicht zijn en geeft een duidelijke uitleg over hoe te handelen. Op diverse verkoopsites is te lezen dat de Xiaomi AirDots (Pro) IPX4-gecertificeerd zijn, oftewel spatwater dicht.

De vraag is of het feit dat je tijdens het duiken ‘Yellow Submarine’ van The Beatles kunt luisteren opweegt tegen een prijsverschil van zo’n € 200,-.2 reacties

Helemaal van het padje af, daar in Cupertino.
zolang de sekte groot genoeg blijft en dus blijft kopen, hoeven ze niets te vrezen en niets aan te passen aan hun pricing

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).