Apple Arcade wordt spotgoedkoop gameplatform

Goedkoop!
Apple wil de mobiele game-industrie veroveren.

Tijdens de jaarlijkse Apple keynote onthult het miljardenbedrijf meer informatie over de aankomende game-dienst die in de App Store zal worden ingebakken. En waar we al aangenaam verrast waren over de prijs van Google Stadia, gaat Apple daar met hun game-abonnement zelfs nog onder zitten.

Apple heeft in aanloop naar de dienst honderden miljoenen in Apple Arcade gestoken en nu wordt langzaam duidelijk waarom. De service (die via de App Store op een apart tabblad bereikt kan worden) gaat bij de lancering meer dan 100 exclusieve mobiele games bevatten die allemaal speelbaar zijn op de iPhone, iPad, iPod, MacBook en Apple TV.

Grote game-ontwikkelaars als Konami (bekend van Silent Hill) en Capcom (bekend van Street Fighter en Resident Evil) zullen onder andere hun eigen exclusieve videogames op het platform aanbieden. Er zullen volgens Apple maandelijks nieuwe games worden toegevoegd.

En dat alles gaat je maandelijks maar $4,99 kosten. En met ‘je’ bedoel ik ‘je hele gezin’, want Apple Arcade zal een familie-abonnement zijn dat je met het hele gezin kunt delen.

Op 19 september lanceert Apple hun Arcade-service in 150 landen. Of Nederland daar bij zit is nog niet bekend.

Nog geen reacties

  1. Eerst de games zien… Als het appstore games zijn is het voor mij in 1x overpriced.
    Ik koop namelijk zelden een smartphone game, voornamelijk om mijn Google opinion rewards tegoed uit te geven..
    Maar dat is natuurlijk maar 1 mening, De service zal ongetwijfeld een paar miljoen leden in enkele dagen of weken werven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *