Apple-baas die Steve Jobs ontsloeg lanceert eigen telefoons

Obi SF1
Klein tipje van de sluier: ze zijn een stuk goedkoper dan de iPhone 6.

John Sculley was de man die Steve Jobs ooit wegstuurde bij Apple, maar op zijn beurt het veld moest ruimen na een aantal flinke missers. Sculley trok de deur van het Apple-hoofdkantoor in 1993 dicht, maar bleef actief in de techindustrie. Zijn nieuwste bedrijf is meteen de interessantste, want met Obi Worldphone maakt Sculley smartphones.

Obi heeft deze week zijn eerste eigen telefoons aangekondigd: de SF1, die in Amerika 199 dollar kos en de SJ1.5, een budgettelefoon die voor 129 dollar van jou is. De telefoons worden al in oktober gelanceerd en moeten in 2017 in vijftig landen verkrijgbaar zijn. Sculley huurde enkele bekende namen in om de telefoons te ontwikkelen, zoals Robert Brunner van Ammunition. Dit bedrijf ontwierp de originele Beats-koptelefoons én de Apple PowerBook.

Sculley hoopt zich op enkele vlakken te onderscheiden. Zo krijgen de telefoons een 5″ display, die in de SF1 een Full HD-resolutie heeft en in de goedkopere SJ1.5 een HD-resolutie krijgt. Onder de motorkap van de SF1 vinden we de Qualcomm Snapdragon 615, 2 of 3 GB werkgeheugen en 16 of 32 GB opslagruimte. Je foto’s maak je met een 13-megapixel camera van Sony, terwijl je je selfies schiet met een 5-megapixel frontcamera. Indrukwekkend voor een telefoon in deze prijsklasse

Beide telefoons draaien op een aangepase versie van Android Lollipop, door Obi omgedoopt naar Lifespeed. Op dit moment zul je daar niet veel van merken, want meer dan een aangepast lockscreen en een nieuwe achtergrond krijg je niet. Daar moet in de loop van de tijd echter verandering in komen.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *