Apple begraaft Steve Jobs’ laatste product

Auteur: , Geen reacties
Icoon

Het is al even geleden dat het product uit kwam, maar toch.

Steve Jobs is de geschiedenis in gegaan als een van de meest iconische en meest betekenende tech-CEO’s ooit. Zijn nalatenschap is nog tot op de dag van vandaag aanwezig, al komt daar vanuit een praktisch opzicht binnenkort een einde aan. Apple begraaft namelijk zijn allerlaatste product.

Apple voegt de iPad 2 toe aan de ‘Vintage and obsolete products‘-lijst, zo merkt CNET op. Alle apparaten op deze lijst zijn officieel verleden tijd voor Apple en er worden dan ook geen reparaties en services meer uitgevoerd voor de tablet.

De iPad 2 werd in maart van 2011 aangekondigd tijdens een verrassend optreden van Jobs. De CEO en medeoprichter was al een tijdje met ziekenverlof vanwege zijn gevecht met kanker. Zijn plotselinge optreden markeerde de laatste keer dat hij een groot product zou aankondigen voor Apple, want hij overleed in oktober van hetzelfde jaar. Voor een iets leukere herinnering check je hier de hilarische onthulling van de eerste iMac.

De iPad 2 zou worden gelanceerd voor zo’n $500,-, had een tegenwoordig lachwekkende 512MB RAM, bevatte 16GB opslagruimte (voor het Wi-Fi only model). De tablet was 9.7-inch groot, had een A5 chipset en uiteraard een tweetal camera’s.

De aankondiging van het toestel ging gepaard met een aantal flinke ‘jabs’ richting concurrenten. Zo stelt Jobs: “2011, het jaar van de copycats? Iedereen heeft een tablet.” Hij verwijst hiermee (met behulp van wat plaatjes) naar onder andere Samsung en Android (Google). Hij gaat verder: “De meeste van die tablets kunnen niet eens op tegen de eerste iPad.”

Tegenwoordig komen de iPad in een verscheidenheid aan vormen. Check in dit artikel onze vergelijking van de iPad Pro van vorig jaar met die van 2017. Leuk en aardig dat tablets steeds groter worden, maar met de 9.7-inch iPad 2 had je ongetwijfeld niet dit probleem. Begin dit jaar kwam Apple met een nieuwe iPad Mini. Lees hier wat reviewers van dat product vonden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).