Apple blijft bezig: iOS 13.1.2 ook al uitgebracht

apple-11-apple-xi-ios-13-update
Het blijft lastig om een stabiel besturingsprogramma uit te brengen.

Dat er in iOS 13 erg veel bugs zaten was al te verwachten. Dat men echter na 4 dagen al iOS 13.1 uitbracht was toch wel erg opmerkelijk en ook ergens een beetje pijnlijk voor Apple. Toch blijkt ook deze versie niet stabiel genoeg om bugvrij te kunnen genieten van jouw iPhone, want inmiddels is iOS 13.1.2 uitgebracht.

In deze nieuwe versie wordt een fout hersteld die ervoor zorgt dat de iCloud back-up de melding blijft geven dat deze bijgewerkt moet worden terwijl dit al gebeurd is. Ook worden problemen met een niet werkende camera hersteld en de werking van de flitslamp verbeterd. Klaarblijkelijk ging de calibratie van het display ook niet vlekkeloos. iOS 13.1 veroorzaakte ook problemen voor HomePod en tot slot bleek de bluetooth-verbinding in voertuigen niet optimaal te werken, aldus de service update van Apple.

Via ‘instellingen–>algemeen—>software-update’ kun je de nieuwste versie installeren als dit niet automatisch gebeurt.

Nog geen reacties

 1. En de meeste iOS gebruikers maar roepen dat ze nergens last van hebben (wat qua percentage gezien ook klopt) en dat het allemaal wel meevalt (wat niet klopt). Want daar zit nu juist het probleem; hoe vreemd is het dat de ene iPhone X gebruiker nergens last van heeft, en de andere X gebruiker wel?

  Wat met deze update voor de ene X gebruiker dingen oplost, komen en voor de andere X gebruiker nieuwe bugs naar voren.

 2. Ik heb inderdaad geen last , geen enkel probleem
  Volgens mij heeft het te maken met de app’s die er op staan en waarvan sommige conflicten geven , ik gebruik bvb alleen standaard app’s voor mail,agenda,herinnering,safari … en heb nooit problemen , mijn vrouw en zoon ook niet ! Ze kunnen de software ook niet testen met elke app in de appstore hé
  Op het werk heeft iets meer dan 60% een iPhone en ook geen problemen dus valt het allemaal wel mee

  • @gorre: App’s van derden oorzaak van iOS problemen?

   ‘In deze nieuwe versie wordt een fout hersteld die ervoor zorgt dat de iCloud back-up de melding blijft geven dat deze bijgewerkt moet worden terwijl dit al gebeurd is. Ook worden problemen met een niet werkende camera hersteld en de werking van de flitslamp verbeterd. Klaarblijkelijk ging de calibratie van het display ook niet vlekkeloos. iOS 13.1 veroorzaakte ook problemen voor HomePod en tot slot bleek de bluetooth-verbinding in voertuigen niet optimaal te werken, aldus de service update van Apple.’

   + iOS 13.1.1 update;
   – Verhelpen dat de accu sneller dan gebruikelijk leeg liep.
   – Fout waarbij Siri soms de gebruiker niet goed verstaat opgelost.
   – Probleem met het terugzetten van een backup verholpen.
   – Problemen met Safari en Reminders opgelost.

   Daarnaast lees ik op verschillende fora nog verhalen van mensen met andere bugs, dus update 13.1.3 zal binnenkort wel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *