Apple blijft gebogen iPad-probleem ontkennen

Auteur: , 2 Reacties
Apple blijft gebogen iPad-probleem ontkennen

Niets aan de hand mensen..

Eerder deze week reageerde Apple in een artikel van The Verge voor het eerst officieel op de nieuwe iPad-gate. De nieuwe iPad Pro zou heel eenvoudig kunnen buigen. Sommige mensen krijgen zelfs een licht gebogen iPad Pro geleverd in de doos. In de eerste reactie liet Apple weten dat dit kon gebeuren.

In een e-mail, verstuurd door Senior Vice President van Hardware Engineering, Dan Riccio, laat de Apple-topman weten dat de iPad Pro alle kwaliteitseisen heeft doorstaan. Het mailtje kwam via 9to5Mac naar buiten. Opnieuw een reactie vanuit Apple die ontkent dat er zaken miszijn. Is je iPad Pro lichtjes gebogen? Jammer dan! Aldus Apple.

Riccio stelt dat het product flinterdun is in vergelijking met vorige generaties iPad. Er is volgens het techbedrijf een millimeter beweging mogelijk, maar niet meer. Ook laat de engineer weten dat die millimeter beweging geen effect heeft op de performance van de iPad. Een vergelijkbare verklaring die we eerder deze week hebben gehoord.

Wat je nu ziet in de Amerikaanse media is dat Apple gevraagd wordt om echt eerlijk te zijn over de iPad Pro. Reken er echter op dat het techbedrijf voorlopig niet zal toegeven dat er misschien toch een ontwerpfout is gemaakt met de iPad Pro. De kans is groot dat je de deur wordt verwezen als je een licht gebogen iPad Pro thuis geleverd krijgt en gaat klagen bij een Apple-winkel. Staat Apple een nieuw iPhone 6-schandaal te wachten? Bend-gate 2.0 lijkt in de maak.2 reacties

Zucht, zelfs een stukje tekst lezen blijft lastig. Er wordt gezegd dat afwijkingen binnen de marge van “400 microns is less than half a millimeter“. De crème de la crème van de Apparata journalistiek rond dat naar af naar 1 mm. Ik vraag me ook echt af of Apple reparaties weigert wanneer de afwijking echt 1 mm bedraagt. Zo niet dan zijn het een stel hufters. In Nederland kun je , volgens het consumenten recht, je product overigens binnen 2 weken inleveren. Let wel op dat je dan geen zakelijke koop doet bij bedrijven waarbij je ondernemer moet zijn om er te mogen kopen (Macro, Staples etc..). Dan geldt dit namelijk niet.
@healey: 2 weken is alléén online aankoop.
Daarvoor koop ik alles (behalve me dagelijkse boodschappen) online.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).