Apple blokkeert eigen dienst vanwege censuur China

News app
Hoewel Apple zijn iOS inricht op vrijheid van meningsuiting, zijn er landen waar de iPhone verkocht wordt waar dit niet het geval is. Wat doe je dan? Juist, je eigen dienst de nek omdraaien.

Met de komst van iOS 9 kwam Apple met de News-app op de proppen. Een app die je van nieuws voorziet (joh) en voorlopig alleen nog door Amerikanen is te gebruiken. Tijdens de presentatie over iOS 9 vertelde het Amerikaanse merk over de samenwerkingen met verschillende kranten, waaronder de New York Times.

Apple is van plan om de app wereldwijd in gebruik te gaan nemen en gaat deals sluiten met lokale kranten. Maar in China is het nog even afwachten hoe het systeem zich gaat ontplooien. Amerikanen die nu in het Aziatische land zijn kunnen niet eens gebruik maken van de app, schrijft de New York Times. Apple hanteert namelijk de Chinese wet, en daarin wordt nieuws gefilterd en kun je dus niet zomaar alles lezen.

Voorlopig heeft Apple de volledige app uitgeschakeld om gezeur te voorkomen. De Amerikaanse techgigant buigt mee met de censuur omdat China, op de VS na, de grootste afzetmarkt is voor Apple-producten. Of China uiteindelijk met zijn eigen kranten gaat samenwerken met Apple is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *