Apple blokkeert updates en installatie apps na refund

Apple App Store
Apple steekt voortaan een stokje voor het installeren of updaten van apps, als je geld hebt teruggevraagd voor de betreffende app.

Het overkomt iedere iOS-gebruiker weleens: je koopt een app in de App Store, maar hebt daar al vrij snel spijt van. Apple biedt je in dat geval gelukkig de mogelijkheid om via een nogal omslachtig systeem je geld terug te vragen. Dat systeem bleek niet helemaal waterdicht. Je kreeg niet alleen je geld terug, maar kon de app vervolgens nog steeds gebruiken.

Apple App Store

Tot vandaag, zo blijkt uit de tweets van ontwikkelaar Michael Simmons. App Store-gebruikers krijgen voortaan onderstaande melding en kunnen de app niet meer updaten of opnieuw installeren. Het lijkt er vooralsnog op dat je de apps nog wel kunt gebruiken, zolang je ze niet van je telefoon verwijderd hebt.

De nieuwe werkwijze van Apple heeft ook een keerzijde, want het systeem staat niet toe dat je een app na een refund opnieuw koopt. Daarnaast lijken de meldingen ook voor te komen bij apps waar je geen geld voor hebt teruggevraagd.

Nog geen reacties

  1. Dat je hem niet opnieuw kan kopen slaat nergens op, stel dat er binnen een jaar een hele goede update voor komt, en dat je de app dan wel wilt gebruiken, is dat dus niet mogelijk. Moet toch beter doordacht worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *