Apple breekt weer eens een record

Apple breekt weer eens een record
Another day, another record dat aan gruzelementen gaat.

Nog niet zo lang geleden presenteerde Apple de beste kwartaalcijfers ooit. De dames en heren uit Cupertino pakten met de geboekte kwartaalwinst van 18,04 miljard dollar een nieuw wereldrecord. Ruim meer dan het vorige record van 16,2 miljard dollar, geboekt door het Russische Gazprom. Het nieuwe record waar we het nu over hebben gaat over de totale waarde van het bedrijf: voor het eerst komt deze uit boven de 700 miljard dollar. Iets dat nog geen bedrijf eerder voor elkaar kreeg, aldus USA Today. Bovendien is het ruim twee keer zo veel als die van concurrent Microsoft.

60 procent stijging

Deze nieuwe mijlpaal laat zien dat de marktwaarde van Apple in het afgelopen jaar met 60 procent is gestegen. Aandelen van het bedrijf bereikten een waarde van 122,02 dollar – 1,9 procent meer dan gisteren – waarmee de computergigant om precies te zijn 710,7 miljard waard was.

Waar al dat geld heengaat? Wel, een klein beetje, zo’n 848 miljoen dollar, gaat naar een nieuw aan te leggen zonnecellenboerderij in Californië, zo liet CEO Tim Cook weten op de Goldman Sachs Technology and Internet conference.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *