Apple brengt iPhone-reclame naar je iOS-scherm

Apple brengt iPhone-reclame naar je iOS-scherm
Koop die nieuwe iPhone! Aldus Apple.

Wie lid is van het upgrade programma van Apple kan zomaar een push notificatie op iOS in beeld krijgen dat ‘je nieuwe iPhone XR of XS’ klaar is. Dit is geen persoonlijk berichtje dat je persoonlijke iPhone klaar is om opgehaald te worden, maar een nieuwe vorm van reclame, opgemerkt door Appleinsider.

De notificatie is afkomstig van de Apple Store app op iOS. De advertentie probeert klanten te motiveren om te upgraden naar een nieuwe iPhone XR of XS. Het is ongebruikelijk dat Apple dit doet. Voor zover bekend heeft de Amerikaanse techgigant niet eerder een dergelijke actie gedaan. Wel is bekend dat Apple met regelmaat mailtjes verstuurd met de nieuwste aanbiedingen, maar een push notificatie is ietwat vreemd.

Of Apple met deze actie het juiste effect gaat creëren is nog maar de vraag. De reclame wordt nu wel heel erg op je neus gedrukt, zonder dat je er specifiek om hebt gevraagd. Er klonken al eerder geruchten dat de nieuwe iPhone-verkoop niet spetterend verloopt en deze bijna wanhopige poging van Apple om de iPhone XR of XS te verkopen helpt daar zeker niet bij.

2 reacties

  1. Ehh… je hebt het upgrade programma en Apple geeft aan dat je je teleffoon kan upgraden naar een nieuwe model? Is dat niet de bedoeling van het upgrade programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *