Apple brengt opvallend kado bij ‘jubileum’ App-store

Auteur: , 2 Reacties
apple-texas-hold-em-2.0

Is het alleen een retro-trend of is het een strategische test?

Een van de eerste spellen die je in de App store kon downloaden was ‘Texas Hold ‘em’. Inderdaad, een pokerspel dat Apple onder eigen naam uitbracht. Het viel verbaasde volgers op dat er nu ineens een versie 2.0 te downloaden is. Dit was voor hen opvallend omdat Apple tot voor kort helemaal geen spellen onder eigen titel meer uitbracht. Nadat Apple eerder dit jaar al het spel ‘Paper Wizard’ uitbracht is dit de tweede keer dat men de eigen naam aan een spel verbindt.

Toen journalisten om opheldering vroegen kreeg het verhaal pas echt een vreemde wending. Apple verklaarde namelijk dat dit een cadeautje was wegens het tienjarig bestaan van de App-store. Dat klinkt vriendelijk en onschuldig totdat men vond dat de App-store al sinds juli 2008 actief is en het spel zelf al in augustus 2008 haar enige en tot nu toe laatste update kreeg. Dit biedt voer voor speculaties. De meest gangbare theorie is dat Apple in aanloop naar de lancering van Apple Arcade alvast een aantal klassieke spellen naar de App store wil (terug)brengen om reacties en gebruikservaringen te peilen.

Het spel zelf is overigens met de update flink onder handen genomen. Zo kun je nu de beeldweergave en verschillende achtergronden kiezen. Daarnaast kan je via Wifi in teamverband spelen. Al met al vraagt de game nu 1,5 Gigabyte aan ruimte en minimaal iOS12 aan ondersteuning. Als je dat kan bieden is de pokergame gratis te downloaden.

We zullen de ontwikkelingen moeten afwachten om te zien of Apple hier blufpoker speelde in aanloop naar Apple Arcade of niet.2 reacties

“1,5 Gigabyte aan ruimte”? Tikkie veel voor een kaartspelletje.
@mashell: Dat vond ik ook, maar het staat toch echt bij de specs in de App Store.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).