Apple brengt TouchID terug met de iPhone 11?

Apple brengt TouchID terug met de iPhone 11?
Een opmerkelijke zet zou dat zijn.

Later dit jaar verschijnt de iPhone 11, de opvolger van de iPhone XS. Dat is overigens een verwachte naamgeving, met Apple weet je het maar nooit. Sowieso is de naamgeving voor sommigen verwarrend. Velen zeggen ‘IKS S’ in plaats van ’10 S’, wat men eigenlijk zou moeten uitspreken in het geval van de iPhone XS, maar dat geheel terzijde.

Over de nieuwste iPhones zijn specifieke details wat dun. Apple weet keiharde specs over de nieuwste iPhones wat dat betreft vooralsnog goed geheim te houden. Een nieuw patent via Patently Apple wijst echter op iets interessants. Het patent, dat dinsdag is toegewezen, wijst op een in-display vingerafdrukscanner.

Dit betekent dat TouchID een terugkeer gaat maken, in een 2.0 vorm. Dat is opmerkelijk, want normaal gesproken kijkt Apple niet meer terug nadat ze afscheid nemen van een technologie. Na TouchID kwam FaceID en dat zou dé nieuwe manier zijn. Terwijl diverse Android-smartphones inmiddels een in-display vingerafdrukscanner hebben, kennen we deze technologie nog niet bij Apple.

Het patent kan er op wijzen dat de iPhone 11 wel zo’n in-display vingerafdrukscanner zou gaan krijgen. Let wel, een patentaanvraag hoeft niet automatisch te betekenen dat een techbedrijf er daadwerkelijk iets mee gaat doen. Het is dus nog gissen wat Apple precies wil gaan doen met de aanvraag.

7 reacties

 1. Pfffff oud nieuws

  2 jaar geleden (2017)
  google.nl/amp/s/appleinsider.com/articles/17/09/26/apple-patent-for-ultrasonic-force-sensor-could-lead-to-iphone-with-under-screen-touch-id/amp/

  Ultrasoon mei 2018
  biometricupdate.com/201805/apple-receives-patents-for-ultrasonic-fingerprint-sensors-and-in-display-fingerprint-system

  Aug 2018 optisch
  google.nl/amp/s/bgr.com/2018/08/15/iphone-x-plus-release-date-soon-next-gen-touch-id-after/amp/

  FULL screen fingerprint
  google.nl/amp/s/www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/02/05/apple-iphone-11-xs-max-xr-upgrade-sale-price-cost-new-iphone-touch-id/amp/

  3 minuten geleden 🙂
  google.nl/amp/s/www.technadu.com/apple-entire-iphone-screen-fingerprint-reader/66450/amp/

  En zo kan ik ff doorgaan. Die laatste gaat ut worden in de toekomst.

    • @ffw88: dus ?

     W8 … in de praktijk met een pakkie kauwgom te unlocken 🙂 ?

     Wat heeft dit uberhaupt met mijn post te maken ? Ik heb het over apple geruchten … en probeer aan te geven dat apparata geen nieuwtje post maar oud nieuws. Ik heb het niet over een vivo !!!

     • @dgh74: Mijn reactie was op het volgende:

      “FULL screen fingerprint
      google.nl/amp/s/www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/02/05/apple-iphone-11-xs-max-xr-upgrade-sale-price-cost-new-iphone-touch-id/amp/

      Die laatste gaat ut worden in de toekomst.”

      Vivo is al bezig met de toekomst 😉

     • @ffw88: en wederom : Dus ? Compleet nutteloze bijdrage. Alle fabrikanten zijn bezig met de toekomst. En zoals ook inscreen fingerprints hebben bewezen ( en vele “eerste claims” daarvoor ) … hardlopers zijn doodlopers en zo’n vivo filmpie zegt niet veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *